Cursor

Crossbone Skull

dimarts, 8 de desembre del 2015

Val d'Aran dues sortides d'esquí de muntanya






A fora fot un fred que pela, a dins la furgo, la caloreta i un bon còmic per anar llegint i de fons una mica de musica, fins aquí tot be.., però sona el mòbil i a l’aparell un llangardaix montserratí, el Eladio, que puja amb l’altre llangardaix el Dani, que també pujant a la Val a fer una mica d’esquí de muntanya amb una parella de principiants en el tema. Quedarem per dema a Beret per veurà que anem a fer, de pas aprofitarem per anar a saludar a Sir Angelo, un home de Mataró que fa de monitor a Beret.
Tots son força puntuals, la parella lloga uns esquís nous de trinca, la veritat és que el material de lloguer és fantàssstic. Un cop acabats els tràmits ens dirigirem al aparcament de l’Orri doncs la intenció és anar a fer el Bassiver (2644m). Aquí ens trobem un free-rider del Pallars en Carles, amb unes fustes noves que segurament hores d’ara deuen de tenir algun foradot de tauro.
La neu bona i la caloreta prou be, el grup va fent sota l’estricta control del capità Eladio que controla els nous. La pujada la farem per el fons de la vall i despres farem la pala i per la coma cap en vall.
En Carles i jo fem cim i com que els altres van fen xino-xano, deixo en Carles fotensa un bocata de salmó i enceto la pala...esta de mort, segueixo baixant fins trobar la colleta i això que veig que el free-rider també baixa. De nou tots junts fem cim.
Bon descens sobre bona neu, llàstima que de mica en mica i a mesura que anem baixant surten algun que altre tauro. Les ultimes parts dels descens les encarrilem per unes pendents mes obligades i la cosa comença a castigar de cames, però en resum una bona sortida acompanyat per els llangardaixos: Eladio, Dani, els nous la Maria i en Lluis, que esperem tornar-los a veurà i el radikal Carles.


L’endemà i sense la penya des de el Pla de Beret traço cap a la Cabana de Gessa a provar sort per veurà si trobo encara neu sense transformar.  Entro cap el torrent de Barrongueta i entre els arbres ja noto la neu encara pols, primer pujaré al Pèdescauç ( 2379m) seguiré una mica per la carena i veig que la Coma de Gessa esta força be, doncs primera baixada, la neu esta molt be per el que segueixo a vall fins a on hi començat a pujar, poso pells i torno a pujar per la vall aquest cop a fer el Cap des Clòsos(2418m). La cosa s’està omplint de gent. Des de aquí veig la cua de gent pujant al Parros, inclòs trobo a un xicot que m’engresca anar amb ell, però avui ja no toca això que la baixada  dels Crossos esta Inmaculada, encara m’han recordo d’aquella cursa del CEC amb tant mal temps. En fi , una bona sortideta, solitària al principi i després no tant. La baixada fins Beret, fantassstica!!.




Carles, primera baixada

Capita Eladio, Maria i Lluis


Bassiver

Carles

Dani

free-rider del Pallars

Eladio


Maria

cabana de Gessa

descens Pèdescauç a Barrunqueta



fotos fetes per Eladio. Gracies noi.











































0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada