Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 6 de març del 2017

La Travessa dels 6 Refugis d'Andorra 2017




Segona edició del” SKIMO 6 “ o la “ Travessa dels 6 Refugis “ al Principat d’Andorra.
Aquesta ruta surt de Naturlandia a St. Julia de Loira i arriba fins Grau Roig (Encamp) tot passant per un seguit de refugis i valls com la bonica vall de Madriu. Se’ns dubta és tot un repta doncs son, 2100 metres de desnivell i 31km (aquest any mes que l’altre), però el que si  que és, una gran cursa tan  a nivell de organització  com de participació,   se’ns dubta es una de les grans curses que és fan als Pirineus.
Aquest any doncs i com que en vàrem sortir tant contens de l’any passat, som hi que hi tornem, amb l’equip format com l’any passat per la Regi en J.j i jo amb la ajuda del amic ” Lo Presi “que ens vindrà a buscar a l’estació de Grau Roig i a mes ens vindrà a donar ànims al refugi final de Montmalus.
Si l’any passat la meteorologia va ser bastant nefasta, aquest any el dia abans cau un bon paquet de neu que tapa les traces que ja s’avien fet per el que suposa una feina addicional i a corre cuita i amb un temps nefas per tornar-ho  a marcar. Sembla que el temps no vol donar treva al organitzadors i corredors, aquest any el dia no és del tot clar però vers al contrari de l’any passat aquest cop no és gira vent, el que fa que encara que la majoria del recorregut a estones vagi nevant, la cosa no és tan emprenyadora i és suporta força be.
Com he dit bon paquet de neu nova en tot el recorregut, però la qualitat força humida i lenta, això fa que les baixades les cames pateixin l’ho seu, això ho podem constatar en els rostres dels corredors. I per si això no fos prou, entra la humitat i la caloreta el que fa és que és formin pams de neu a sota les soletes dels esquís. Resum que a mes de patir a les baixades, sobre tot la pujada al refugi de l’Illa és va pagar cara, molta gent canviant pells, d’altres picant les soles tota la estona, tot plegat 10 canvis, per sort nosaltres sols vàrem fer servir un joc de pells cadascun. Aquest any però la baixada del Montmalus no va ser el final, doncs per sorpresa de l’organització tenim una ultima pujadeta, com a cirereta de pastis final. La ultima baixa, potser millor que l’any passat, amb mes públic al costat del restaurant de l’estació, amb una entrada amb corba aparaltada, que si no ho feies be eres de segur carn de foto.

Resum 180 equips la majoria de tres persones i una gran cursa o mes ben dit travessa, una gran organització  i un gran itinerari, l’any vinent diuen que la cosa vol ser encara mes llarga, a veurà si podrem resistir doncs les ganes i son.




Refugi Roca de Pimes km2



 
al fons refugi de Claror km9
Regi


Refugi de Perafita km 11,3

vall de Madriu

Refugi dels Orris km18

el nou refugi de l'Illa km 20


refugi de Montmalus km24, el Presi ens espera

l'hi passo a partir d'ara la maquina de fotos a Presi


I després de haver passat per mil i una, com diuen al final un any mes




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada