Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 3 de setembre del 2017

Monteixo




Pujar el Monteixo per Àreu és tot un repte son 3.620 metres de longitud i 1.685 metres de desnivell, és surt directa del poble i l’únic que fem serà una dura i exigent pujada, sense repòs tenint sempre al fons el poble que de mica en mica l’anem fent mes petit.
“L’home que corria més que el sol” relat que inclou “L’Edat de les Pedres” (1990) del escriptor Pep Coll, gran coneixedor de les tradicions del Pallars va inspirar la cursa de la Cuitaelsol, “la vigília de la Festa Major del poble, és feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a l’inici de la posta del sol, i és tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret d’escollir la fadrina del ball de Festa Major”. Nosaltres comencem a pujar amb un fred no gaire normal per un final de mes d’agost i el que tenim ganes és que de una vegada surti el sol per les muntanyes andorranes. Anem pujant al nostre pas i guanyant alçada amb el vent que és fa notar cada cop mes, a uns 200 metres abans del cim la cosa és complica i el vent és mes fort, ens posem tot el que portem a la motxilla i cap a munt el mes rapit que podem. Ja som al cim!! I per mes curiositat el vent s’ha encalmat, les muntanyes del sector de la Pica, tapades per els núvols, i amb la primera empolsinada de neu, hem tardat 2 hores i pico, Killian ho va fer en 58 minuts!!.
La “Cuitaelsol”, va desapareixa i va estar uns anys que no és va fer, però ara ha sorgit una nova cursa la” Milla Vertical” que fa el mateix camí. Aprofitem per fer unes fotos i començar a baixar que ho farem per la Vall de Crusos, que si la pujada era vertical ,la baixada també. Anirem primer seguint el camí que va cap els estanys d’Aixeus, però en un moment donat el deixem i emprenem una forta baixada per tartera i herba, algunes fites, fins trobar els Plans de Crusos, que ja feia estona que veiem de lluny. Aquí ja trobem camí ben fresat per bosc que ens portarà en rapida baixada, tot passant per unes boniques bordes. Trobem la pista de la VallFerrera (GR11) ens queden encara no 2km per arribar al poble de Àreu de on hem sortit aquest matí, ara però amb una mica més de caloreta.

Varem ser: Artur, Regi, J.j Padnon, el noi del Montseny i jo.


https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19704832


Àreu al fons






estanys d'Aixeus


Vall de Crusos


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada