Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 14 d’abril del 2019

Er- Puigmal de Llo - Coma de l'Embut - Puigmal





Com els cargols després de les pluges, ens trobem una munió de penya del Sorreig al Petit Cafè de Ribes, les ultimes nevades, que ja era hora després de 3 mesos de sequera, han fet venir a un bon grupet a provar  la neu nova, que ja no recordaven.
Anirem cap a la zona del Puigmal d’Er, encara que algun que altra nomes treure el cap per la Cerdanya ja volen fer via per el sector del Alabaus.
Arribem al aparcament que hi ha mes a munt de les antiga estació d’esquí de Puigmal i la cosa esta a petar de cotxes i de gent, de neu per fi en veiem un munt, la Cerdanya doncs s’ha posat de nou el vestit blanc.
Però de moment comencem malament, Eladio s’ha deixat les botes, el Salme surt del cotxe i agafa una lumbàlgia...que passarà mes?, en fi un cop tota la colla estem a punt, Eladió inclòs doncs anirà a fer el Puigmal amb sabatilles i grampons, tirem cap a munt, deixant la multitud que és dirigeix cap el mític Puigmal. Nosaltres entrarem al torrent de la Ribera d’Er, per aquí en som molt cops i la cosa esta a petar de neu, mes que el veí Puigmal, anirem a buscar  la valleta que ens porta cap a la carena del Puigmal de Llo, però abans ens acomiadem d’en Salme que encara te dolors i d’en Nocilleitor, aquest últim ja en tenia ben be prou. A les carenes des de que hem sortir el vent aixecava la neu, però per sort al sortir nosaltres al coll la cosa s’ha encalmat força, seguim doncs per la carena cap el Puigmal de Llo i continuem per anar a buscar la carena de l’Olla de Núria, uns metres abans d’enfilar el Petit Puigmal del Segre, ja veiem una cosa que fa mal a la vista, la pala que baixa cap a la Coma de l’Embut, quins nervis!!!, traiem pells i esperem a ser-hi els que falten, Artur i Sekoies, recularan per baixar cap a Er, doncs no ho pensem mes i vinga cap avall, la neu esta de pel·lícula, a mes per aquesta vessant ja fa caloreta, una bona baixada cap el pluviòmetre, però carai sense dir-nos res, no podem deixar de baixar, en Lius ja en te prou i anirà pujant cap el Puigmal, quedem tres de tota la colla, el Noi del Montseny, jo i el Presi que ha tornat del Nepal i esta frisant per esquiar, tirem avall per el marge esquerra de l’Embut, anem com folls d’alegria, gir rere gir fins la cota q 2200, aquí tindríem que creuar el torrent i baixar cap a Núria que ja veiem al sota. Tornem a posar pells i cap el Puigmal. Quant som quasi a dalt de tot ens trobem a Lius, que avui ha fet una gran jornada, si senyor. El vent és ara molt fort , tant que ni fem cap foto de cim, trèiem pells i comencem a baixar cap a la collada d’Er,el vent torna a encalmar, traiem els esquís i ens el col·loquem a la motxilla, seguirem per la carena, a la nostra dreta unes bones congestes de neu, arribem així al lloc a on havíem fet la primera baixada, pugem uns metres mes i baixem cap el coll que ja sota el Puigmal de Llo hi que ja havíem flairat la baixada. I pim-pam, baixada fenomenal cap a la Ribera d’Er i sense treure’ns els esquís fins els cotxes.
Resumin, molta neu ara a les acaballes de la temporada, al sector oriental tan sec aquest hivern, molta neu al sector de les Pistes de Puigmal i per la seva orientació és conserva molt be durant bona part del dia, el Puigmal, justejant mes però amb molt bona neu, sector de Puigmal de Llo a petar, les pales a la Culassa i afloren forces roques, però a la part baixa molta neu, per Nùria la cosa esta molt be per l’Embut i Pic del Segre, com també el torrent del Noucreus.
Ja veieu si la cosa és conserva i no ve pluja i gaire calor encara podrem fer esquí de proximitat que tant ens agrada.

Vàrem ser a la sortida : Salme, Nocilleitor,Eladio, Artur, Seques, Lius, Presi alies el Yeti del Himàlaia, el Noi del Montseny i servidor. Be i vàrem acabar amb uns 1500 metrillos de desnivell.



Ribera d'ER

Pistes de Puigmal al fons


primera baixada cap a la Coma de l'Embut

el Yeti del Himàlaia

Lius un dels grans dels Peschs


Puigmal al fons i el Noi del Montseny

al fons el Nou Creus i pistes de Núria

pujant cap el Puigmal


la pala primera





baixant cap el coll d'Er

coll d'Er



ultims girs



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada