Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 13 de setembre del 2020

Ruta de 2 dies en bicicleta amb sortida i arribada a Ripoll



Avui us presento una sortideta d’aqueles de cap de setmana, del que ara se’n diu “bikepaking ruta”, si de nou els americans han posat una nova moda, que abans ja teníem, però que ara les cases comercial han aprofitat per treure bosses per portar un lleuger equipatge, caríssimes parcer, per substituir les alforges o senzillament la bossa que teníem per casa enganxada amb pops al porta-equipatges del d’arrere de la bici, o qui no se’n recorda de la bosseta que passàvem al quadre o la que portàvem al manillar per portar el road-book i el paper del  vàter. Be tot ha tornat, però millorat i mes carot, doncs una bossa per exemple per portar a la tija et pot ben be costar mes de 100€, cosa que una bossa normal que és pot plegar i no mullar-se, la pots trobar per 25€, diferencia doncs? Anar de guais o no i ja esta.

Be la ruta en qüestió si la feu amb un altre caire, que també potser, és a dir en bici de carretera, la podeu fer amb una sola jornada, o mitja segons la fortalesa física de cadascun, que també val molt la pena, però nosaltres la farem amb dues etapes, per així fer una ruta amb un altre caire, mes turística per anar descobrint coses a mesura que anem fent kilòmetres, ja veureu tot el que hem trobar.

Les bicis, no calen gravels ( be si això també s’ho han inventat els ianquis i ara la cosa te molta empenta), no, nosaltres les antigues MTB, amb cobertes de carretera i anar fent, l’important de tot és pedalar i coneixa gent i territori.

 

RIPOLL-CAMPDEVÁNOL-GOMBRÈN-CASTELLAR DE N’HUG-LA POBLA DE LILLET. (38KM)


Sortirem de Ripoll amb la fresqueta del mati en direcció Campdevànol, a partir d’aquí començarem a pujar de mica en mica cap el bonic poble de Gombrèn, aquí carregem aigua de la font i trèiem roba, que ja fa caloreta, a partir d’aquí anirem en direcció el Coll de Merolla, però a cosa de uns 3 km, al Pont de la Foradada, girem a la dreta en direcció a Montgrony, a partir d’aquí la cosa comença com diu la ressenya de l’altimetria de “Bici Vici” : “ascensió pura i dura, llarga i exigent,  de 2 categoria, 19 km des de Campdevànol”...ufff!!! quina por!!!! .

A pocs kilòmetres del desviament del santuari, ens parem i deixem les bicis a la carretera, per anar a veurà el Gorg dels Banyuts, per mirar si encara hi son els servents del Compte Arnau.

Un cop la pausa, ara si anirem a fer la part dura, cap el Castell de Mataplana, que esta totalment en runes i tancat per visitar, cal fer-ho en visites concertades. Seguim cap el Pla de l’Espluga, amb el seu petit refugi lliura, bastant malmès, aquí podem agafar una mica de respir per afrontar els d’arres kilòmetres de pujada, cap a Cal Ros i ja Castellar de n’Hug, parcer en aquelles hores plenes de gent.

Després de fer una mica de mos, ja ens queda la baixada cap a la Pobla,, tot baixant anirem a veurà la bonica ermita de Sant Vicenç de Rus, mes avall les Fonts del Llobregat, el Clot del Moro i cerveseta a la Pobla.

Farem estada a la pensió rural de Cala Carme, únic lloc per pernoctar actualment. Bona atenció i amabilitat, tot molt correcta, però l’esmerçar bastant llastimós, una llàstima, doncs per el demes esta molt be.

Per els que aneu amb tenda, si segui la ruta de demà , tot deixat la carretera que va cap a Merolla, i prenent el desviament cap a Sant Jaume de Frontanyà, tenim al costat del riu, un bon lloc de barbacoes amb taules, font i ombreta.

Ripoll



Gorg dels Banyuts


Refugi de l'Espluga


 
Castellar de n'Hug



Sant Vicenç de Rus


 

LA POBLA DE LILLET-SANT JAUME DE FRONTANYA-BORREDÀ-LES LLOSSES-RIPOLL (56km)

 

Sortim de la Pobla direcció, coll de Merolla, però a poc quan veiem el Monestir de sant Miquel de Lillet, prenem una pista a la dreta, primer en baixada, però desprès....ahir ens pensàvem que havíem fet el port dels dos dies, el que no havíem valorat prou el COLL DE LA BATAIOLA!!!!. El lloc per on passem és preciós i tranquil, rodejats de boscos per tot arreu, i del rec del Torrent de les Sois, potser gracies a tot això podem afrontar les terribles i dures rampes que tindrem que anar afrontant amb una mica d’al·licient i que per sort fa mes aviat fresqueta que calor. Quasi en el km 8, trobem un petit indicador de prohibit acampar, a ma dreta, deixarem les bicis i per un corriol, baixarem al espectacular Salt del Bisbe, val la pena i així agafarem forces, doncs les necessitarem per mirar amb mes bons ulls les rampotes que ens esperen fins Santa Eugínia i el  coll, han sigut uns  12 km, de molta duresa, però un cop dalt, a tocar del Rasos de Tubau, estem molt satisfets, baixada i Sant Jaume. Aquí fem paradeta i amb una sorpresa, una guingueta molt coquetona, portada per una txeca, que parla un català, que sembla de Girona, dons farem uns cafetons, doncs ara ens queden uns 9km de baixada fins Borredà.

D’aquí ja anem en direcció cap a Ripoll, primer farem el Coll de Borredà, que després del que hem fet no és res, baixada i el últim coll del mati el de les Lloses, una mica mes llarg, però res dons ja tenim les cames calentes. Passem per Santa Maria de Matamala i en un moment donat sento uns “miaus” força estridents, baixo de la bici i miro de un venent, veig al costat de la carretera, en el marge un forat de canalització de l’aigua i a dins un gat petitó, com ho fem per baixar i treure’l? Entre que ens ho pensem i fem, el gatet a desaparegut, mirem i remirem, per una banda i l’altre de la carretera, però res, en fi, son coses que com us deia passen quan fas ruta i mires i escoltes tot el que veus i sens per els teus voltant.

Be ja som a les Llosses i baixada final fins Ripoll, tot seguint el camí del Ter i l’aparcament de la Via Verda, a on tenim la furgo.


La Pobla de Lillet



al fons el Pedraforca


Salt del Bisbe


rampotes al Coll de la Bataiola




 

 

 

 



 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada