Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 18 d’abril del 2021

Pic Blanc (AND)

Diuen que es pot saltar el confinament comarcal per anar Andorra,  no ho pensem més i cal allà que hi anem, a més diuen que el divendres estarà nevant, amb més motiu doncs.

La veritat el dia és desperta rúfol, però a l'aparcament de Grau Roig ja hi ha, forces cotxes i furgos d'skimos, no som els únics que hem provat sort. Els núvols no ens han deixat veure molt bé com esta el tema, sembla que el sector Montmalus està força bé, el sector de Moreto cap al Pic de Cubil, força malament, sembla que tal com estan les coses és assegurat el tret i pujar cap al Roc Blanc.

El fred és intens i va nevant suaument, potser encara sort perquè la setmana passada la cosa estava força verda a les parts més baixes.

L'estació esta tancada i ara sols estem la gent d'skimo aprofitant la neu, una neu que ha caigut sobre una base força dureta. De nou sembla  que hagi tornat l'hivern, a estones surt el sol estre els núvols i llavors canvia tot radicalment i el fred deixa pas a una bona caloreta, però això són períodes ben curtets.

Arribem al Coll Blanc i sembla que podem seguir pujant, ja que tenim una finestra de claror, però que durarà ben poc, puix que a mitja carena, comença a bufar fort el vent i el fred és intens, traiem pells  i cap avall, en sembla que som els primers d'avui de pujar, darrere ve un xicot sol.

Un cop de nou al coll veiem una corrua de gent que va pujant, nosaltres cap avall, la neu està millor fora  pistes que en les pistes, ja que les antigues traces de baixada s'ha gelat i han quedat com pedres dures.

Sembla que el temps es vagi a arreglar i com tenim ganes, tornem a posar pells i anem cap als Clots de  la Menera, tota està superguapo, però el temps torna a empitjorar i decidim en un moment donat fer mitja volta. Per aquest sector la neu està millor.

I bé, sembla que aquesta nevadeta a donat un petit respir, però vaja i tal com diuen que pujaran les temperatures, la cosa pinta que per aquests sectors la cosa ja durarà poc, a més el diumenge ha començat a bufar vent fort del nord que està escombrant força la neu. Hem fet un petit respir entremig d'aquesta maleïda pandèmia.

Ens acomiadem d'Andorra,  amb els cims ja força peladots i sense neu, amb un vent geli't de ple hivern.












          



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada