Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 22 d’agost del 2021

Circ de Cagateille i Cascada d'Ars

 Un cop acabada la ruta amb bici que vàrem fer per l'Ariège - Couserans, país Occità, ens ve de gust anar a caminar una micona per aquestes muntanyes. Per això hem estriat dos destins força coneguts a la regió, però que nosaltres no hi havíem estat mai.



CIRC DE GARGANTEILLE.


Vall d'Ustou, quin follon amb la gent que vol l’os i els que els i volent fotre un tret. Anem per la carretera molt i molt petita fins a parcament. En mesos de ple agost, millor arribar a patir de mitja tarda.

En aquest lloc acostumen a anar-hi gent amb prismàtics per mirar si capten algun os.

Lloc ideal per fugos, i tenim lavabo, font, taules, quina enveja vers la nostra terra. La millor època per venir a degustar aquest indret, finals d’agost fins octubre, preferiblement la tardor.

Pujarem per un bosc de comte de fades, puja que déu-n’hi-do, però recoi que maco, està tant humit que en alguns trams i trobem cables i tot per no relliscar. Un cop sortim del bosc anem pujant per prats, però el camí segueix sempre una franja de roca, tram de cables fins a arribar a un petit collet a on tenim un cables per baixar. Ja som al preciós llac de la Hillete ( 1900 m) i el seu ben cuidat refugi lliure.

Aquí podem fer una volta tot anant cap a l’estany d'Alet (1h) i baixar cap a l’aparcament, total de 5 a 6 hores.

O bé més exigent, pujarem al Port de Couillac (2416m) i Pic del mateix nom (2601m) a on tenim per sota  el vessant català l’estany del Certascan. Això ja seran de 8 a 9 hores d’anada i tornada, poden fer nit al refugi.




















CASCADA D’ARS.


Sortida molt senzilla, però a la vegada preciosa, molt visitada a l’estiu, per això si aneu en vacances d’agost, val la pena començar d’hora i si podeu anar-hi per la tardor millor.

 La millor manera de com fer la sortida serà, anar cap a la sortida del poble d' Aulus-Les-Bains, direcció Coll d’Agnès, trobarem les indicacions i també les del GR10, deixarem la furgo per aquí, bon lloc per pernoctació al costat del riu. Reculem ja a peu i entrem dins el poble, podem fer l’esmorzar. Sortim per la carretera que va al coll de la Trape i ja tenim les indicacions, primers kilòmetres de pista i tot seguit corriol per un increïble bosc, fins a la cascada. Per la tornada, seguirem  per al corriol del bosc fins a la pista, però en pujar ja haurem vist el corriol per on haurem de baixar, que puc dir d’aquest tram, increïblement preciós, vigilar però amb les relliscades, que tot està molt humit. Arribarem així doncs a on tenim la furgo.

Excursioneta, d’aquelles que alegren els sentits, com diuen: curt però intens!













0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada