Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 26 de setembre del 2021

La Gran Fira del Mon de la Bicicleta


 

Aquest passat cap de  setmana a Girona es presenta la Sea Otter Europe, la gran fira de la bicicleta que després d’una parada per a la Covid, ha tornat a arribar amb molta força.

Moltíssima gent en els tres dies que va durar la cosa, molts expositors i paradetes vàries a part de les moltes competicions que si varen realitzar, va fer que la comunitat de la bicicleta és desplaces per gaudir de la bicicleta i el món que l'envolta a l'espai firal de Girona.

La veritat és que vàrem arribar i tot estava col·lapsat per autocaravanes, furgonetes i com he dit molta gent, per trobar aparcament era un pèl complicat, molts inclosos i  passaven els tres dies, això demostra tot el mundillo que mou el món de la bicicleta i potencial econòmic que tot això  comporta.

Però bé, fem una petita volta pel que va ser la fira i com a petit resum, molt petit, podem comentar quatre cosetes per fer-nos una mica a la idea.

Primerament i descaradament, les EBIKES han arrasat, ens agradi el tema més o menys o molt poc, les marques veuen un gran mercat i les bicis no són gens barates, qui no vulgui suar aura de pagar. L’altre tema que totes les marques estan petant són  les GRAVEL, podem dir que Girona es respirava Gravel per tot arreu, són les noves tendències, per bé o malament, però el mercat mana i aquests dos sectors són els que avui dia estan pujant com l'espuma. MTB i "flaques" també i tenien lloc, però mes restingrit, potser mes al tema competició.

Això per un costat, qüestió vestimenta, la cosa cada cop està més cara i més pijotera, tot molt macu i molt tècnic, vindria a ser com el que esta passant al SKIMO.

També podem observar com cada cop la gent aposta pels viatges o les estades per practicar la bicicleta de qualsevol modalitat i això ha fet que molts vegin una nova oportunitat per un nou turisme.

Aquí Catalunya, per exemple tenim el cas de Lloret de Mar que aposta fermament per un nou sistema de turisme més enfocat de cara a l’esport, i fora d'aquí tenim Andorra amb forta proposta i un dels estands més grans, o nous espais com la Comunitat Murciana, una única representació espanyola o un altre cas el de Polònia que obre la porta a noves modalitats de turisme de bicicleta.

Viatjar desplaçar-se amb bicicleta, nous mercats, com el cas de l’empresa de transports holandesa: https://www.care4luggage.com/.

També molt d’espai per empreses de productes de neteja i lubricants, nosaltres vàrem parlar amb els de NZERO, de Girona, que han creat una nova gamma de productes desengreixats i lubricants no contaminats. Que ja tenen també un nou catàleg de ceres orgàniques per SKIMO, incloses les de pells de foca, avui dia treballant per POMOCA, ja veieu producte de proximitat.

També ens va agradar molt, retrobar dins de tot aquest món de marques tan potents, l'amic Campmajor que encara va foten bicis, amb estructures cada cop més difícils.

Potser faltaven marques però varen ser: BH, Orbea, Canyon,BMC, Corratec i Fisher,Factor,GasGas,Granville,Intense,Öhlins,Riese&Müller,Scapin,Scott,Megamo,Ghost,3T,Abus,Cube,Intense,MMR,Lapierre i moltes més.

Bé es podrien explicar moltes coses tècniques que no donaríem la vast i que tampoc i entenem gaire, això és un petit format de resum, però sembla que el negoci de la bicicleta està en la seva esplendor.

Diuen que potser el tema de les Fires té un final o potser com diuen els de Tradebike: una nova era.

I res si voleu més coses del món de la bici el pròxim 5 als 10 d'octubre a BCN : CicloBCN21.
































0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada