Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 25 d’octubre del 2021

Curt viatge amb furgoneta per la Costa Vermella


 Aparcament de la platja de Tamarissière .




El vent bufa fluixet i el sol tardorenc no escalfa prou encara a ple migdia, aquí asseguts en un banc en ple camp de Rivesaltes, imagino tota aquella gent deportada, amb tota la cruesa del clima, el vent, el sol, el fred, serà el càstig que hauran de pagar els deportats de la Guerra Civil Espanyola.

Hem volgut fer una sortida aquest cop del qual en podríem dir: Ruta amb Furgoneta, per descobrir llocs propers, aquest cop per al Llenguadoc-Rosselló, mal anomenat ara Terres Occitanes, tenint en compte que aquí no es parla la llengua occitana. Farem un viatge pel litoral, aprofitant que per aquí no posen cap objecció per pernoctar en furgoneta, podrem gaudir d’espais vora el mar, gaudint de bones postes i sortides de sol, i gaudir de bons paisatges. Però bé abans de començar la ruta, hem volgut venir a Rivesaltes a veure el camp de l’exili i el seu historial, val molt la pena, tant que hem estat tot el mati.

La ruta l’hem tret del text  “En Roue Libre Sur, la Belle Bleue” agrair a Serge Bonnet la informació de gran vàlua per al viatge.

Abans de la sortida unes petites anotacions, primerament la millor època per no trobar gentada i encara poder gaudir d’uns bons banys seria de mitjans de setembre a mitjans d'octubre. Hem de tenir present la tramuntana i les possibles pluges que poden inundar algunes zones, cal tenir present que la ruta transcorre entre canals i vora el mar. Per últim, les zones que pernocteu si són al costat d’aigües no salades, trobarem exèrcits assedegats de sang, els mosquits.

La ruta la començarem a Montpeller deixant l’autopista per anar cap a Lunel. De nord cap a sud, tot seguint la costa, aniré descrivint els llocs per passar, la pernoctació, cadascun el lloc que més l’hi agradi.

Aigües-Mortes, serà la primera gran parada, la ciutat emmurallada.  Seguirem per les Salines del Midi fins al Cap de l’Espiguette, on farem la primera pernoctació. Zona de dunes i on podem fer un petit itinerari a peu (atenció als mosquits!!!)

No us perdeu la sortida de sol. L’endemà anem cap a La Grande-Motte, poble creat el 1960, amb una arquitectura molt especial. Seguirem cap a Garnon, Palavas-les-Flots i anirem a veure la catedral de la  Maguelone, tota rodejada d’aigua.

Setè, quina meravella de ciutat, aquí va néixer Georges Brassens, caldria un dia per poder-la visitar, així com el seu museu d’art modern el MIAM, haurem de tornar. La creuem tot mirant tots els canals i les embarcacions a costat i costat. Continuem per la petita llengua de terra que separa el mar i l’estany de Thau, arribem al Cap-d’Agde, paradeta per fer l’itinerari per la costa volcànica de la platja de la Conque.  El dia se’ns ha fet curt, farem estada a l’aparcament de la platja de Tamarissière, amb bona ombra de pins, i dutxa!!! al costat d’uns búnquers. No us perdeu la posta del sol tot observant el Canigó.

Seguirem la ruta del segon dia, cap a Valras- Plage i Marseillan Plage,  com deu estar això a l’estiu!, ara cap anima. Anirem tot seguit, cap al bonic poble de Cruissan amb la seva bonica torre. Seguirem cap a la platja per començar a trobar les primeres tribus de katesurfistes, aquí el vent ja peta de valent. Tornem al poble i ara farem una mica de ruta per l’interior tot veient els colors vermells de les vinyes. Encarem cap a Narbona, quasi i som a les portes, però girarem, per una carretera sinuosa, tot passant pel Canal du Midi, recordant quan i vàrem passar en bici far un munt d’anys. Seguirem per una pista asfaltada a trossos fins a arribar al que sembla un gran estany al costat del mar, arribarem al bonic poble de Bages, aquí també seria un bon lloc per fer-hi nit i fer una visita, però ja se’ns fa tard.

 

Seguim cap a Sigean i Leucate, paradís del Katesurf i altres surfs, a petar de tribus amb furgonetes, dona gust veurà a la penya fent cabrioles i anant a tota llet. Nosaltres farem algú quelcom més tranquil: pujarem al castell per tenir una bona panoràmica, després a comprar un bon vi de la regió.

Ja quasi falta poc perquè ens deixi el sol, ha sigut un dia ple, en total tres dies molt plens, ens han faltat hores i dies, però com diuen sempre tens que deixar coses per tornar. Anem cap a Perpinyà per anar tornant cap a casa.

 

La Via Rhôna, que neix a Suïssa i té una llargada de 815km de longitud segueix bona part del recorregut, és una ruta en bicicleta, però com he dit abans, oblideu de fer-la a l’estiu.

 

Camp de Rivesaltes 




platja de Espiguette 



 

punta de l'Espiguette 




 

Aigües - Mortes 


canals a Maquelone 



Tamarissière , al fons el Canigó. 


 

La Conque, Cap d'Agde 

 





Bages 

 

Françoise de Cezelli. 


Leucate, vista des del castell  



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada