Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 17 d’abril del 2022

Dues sortides d'skimo per la Val d'Aran


 


Tuc del Rosari i el Bacivér.


Sortim de l'aparcament de l'Orri i anem cap al Pic del Rosari per la Collada dels Plans, pugem fins al cim amb esquís posats. Baixada amb neu molt bona fins als estanys de Bacivér. Tornem a posar pells i anem cap al Tuc de Bacivér. 
La primera part de la baixada per al marge dret de la pala amb neu amb molt bones condicions, la resta i ja l'hora del dia més pastosa.



























Collada dels Plans








Tuc del Rosari 2608 m





















Tuc de Bacivér 2629 m













Circular per el Montanyó.





Sortim del Port de la Bonaigua i enfilem cap a l'ample coll que separa el Tuc de Cigalera i el Pic del Pla de Moredo, un cop som dalt d'aquest últim, ja veiem la bona neu cremeta que esta donant a la cara sud del cim i tot el recorregut en baixada que farem cap a l'estany de Montanyó. Espectacular com està la neu en aquest sector, posem pells al costat de l'estany i remuntem cap a la Collada de l'Estany Podo. Trèiem pells i bona baixada al costat de Lo Tuc, fins a l'estany Pudo, colgat completament. Última posada de pells per tornar al coll que hem fet al principi i baixada final cap al Port de la Bonaigua.









Pic del Pla de Moredo





al fons  'l estanys de Montanyó

















baixada cap al Clot de la Cigalera i estany Podo


d'arrere pujada





Última baixada cap al Port de la Bonaigua i cap a casa.


Dues bones sortides amb bona neu, molts bons dies i bona companyia: Lo Presi, el Noi del Montseny, Lius (el peta pales) Sekoies o el Noi del Bisaura, J.j Padnon i jo .

Anem junts
a contemplar la neu
fins a esgotar-nos.

poema haiku
de Matsuo Basho










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada