Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 26 de setembre del 2022

Bardenas Reales, tot fent les cabres

 





Hi ha algu especial que m'atrau d'aquells paisatges erms i assedegats, a on fa milions i milions d'anys havia sigut un gran mar, ara són paisatges que han quedat esculpits per l'aigua, que ha anat modelant creant formes espectaculars.

Fa anys i vaig estar tres dies fent-hi ruta amb una colleta del Sorreig en BTT, si no hi plou mai, aquells dies hi va ploure, podent comprovar el perill que això comporta amb el fang fent de ciment. Un altre cop i vaig estar en ple estiu, volia veure els colors de la posta de sol a les seves parets i agulles, la nit estrellada i com no, l'autèntica calor d'aquest desert., aquell cop també en bici.

Aquest cop, però, va venir per casualitat, tot venint de viatge amb el company Beni, l'hi vaig proposar parar un moment per estirar les cames i com sempre portem material per alguna urgència, perquè no, ens posarem les sabatilles i anirem a corre i a fer un volt per la zona.

Farem una ruta circular, abans d'anar cap al Piskerra,  anirem a fer la cabra per anar a pujar  una cabana que està dalt d'una agulla, quins collons!!!, hi ha una escala, si (hi havia hagut una escala com hauria de ser) però ara sembla una escala treta d'un quadre d'en Dalí, perquè sembla d'un somni surrealista, i hi ha un petit pas de potser dos metre que al lloro!!.

En Beni la cosa ja l'hi esta agradant força i agulla de fang sec que veu ja el veus pujar com una cabra.

Pugem al Piskerra, avui fa un bon dia, una mica tapadot, no gaire calor, ventet suau i el més important: ningú!!.

Del Piskerra veiem molt al fons el Rallon, cap enllà que hi anem. Ara podem trotar una mica més perquè la pujada al Piskerra per dins les canals se les portava una mica, a part d'estar fent varis puges i baixes.

Fem la volta per dalt al Rallon i ja començàrem ara si la baixada, parcer tornant a trobar la zona on fa molts anys i vaig passar en bici.

Una volteta de 13 km, com sempre Bardenas ens deixa pols a sobre i unes imatges que costen d'oblidar.

Rellevant parar a dinar o al que sigui, al food truck tot anant cap a Arguedas, sobretot unes "xistorres" picants amb pebrot verd, i unes bones cerveses…com estar menjant al bell mig del desert.

https://es.wikiloc.com/rutas-carrera/arguedas-114345429































































https://bardenasfood.com/, bona cuina, bon lloc i parella molt simpàtica.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada