Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 9 d’octubre del 2022

Roc Perer - Turó Gros (Montseny)

 


https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/roc-perer-turo-gros-montseny-115824881



Avui farem una sortida de "bany de bosc" pel Montseny, tota ella discorre per bosc de faig, ideal per dies de tardor, a part d'això sortirem de les rutes més populars, la qual cosa ens farà gaudir del silenci tan sols trencat per les nostres petjades sobre les fulles.

Sortirem de Santa Fe tot seguint la SL-C86 cap al Roc Perer (1332m), aquí dalt ja comencem a veure les boires que van pujant. Seguirem el sender per deixar-lo al cap de poc per entrar a la Fageda Gran. Continuarem per un bonic camí fins a trobar el PR C-208 que puja cap al Turó de l'Home, en aquest tram potser serà a on trobarem més gent. Un cop arribats al Pou del Comte, deixarem el camí i en forta pujada anirem a buscar les clarianes tot sortint de la fageda (no hi havia camí ni marques, ara si, doncs aquest tram fins al cim l'hem assenyalat amb fites). Continuem pujant i la boira ens va tapant cada cop més, el matollar fa una mica difícil la progressió. 

Arribem al cim del Turó Gros o d'en Paletreques, cim molt poc visitat, ja que ben a prop i hi ha el Turó de l'Home, la intenció era seguir per la carena fins a la Collada Fonda i baixar per trobar de nou el PR, però sense visibilitat, hem preferit recular, i ara millor amb les fites qui hem anat deixant.

Anirem tornant, tot fent dreceres per al bell mig de la fageda i anar a buscar antics camins fins a tornar de nou a Santa Fe.

Una molt bona ruta entre bosc, per fer un cim solitari, fora de massificació.









Roc Perer
















Turó Gros





Pou del Comte





"Un jorn la trobarem
coberta de bards,
la borda oblidada
sota el vell camí."
                            Joaquim Carbó







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada