Cursor

Crossbone Skull

Ciclisme

Agència Catalana de Turisme - Gencat
Des dels Pirineus fins a les Terres de l’Ebre, seguint la costa mediterrània, Catalunya ofereix als amants del ciclisme tot el que necessiten per al seu viatge sobre dues rodes: terrenys variats i accessibles, rutes  i un clima agradable durant totes les estacions de l’any.

Amb un paisatge mediterrani excepcional, Catalunya és una terra en què res és impossible. A més, posseeix una gran varietat de geografia incloent passatges de muntanya a la Val d’Aran i llargues platges plenes de sorra a la Costa Daurada.

Un país que ofereix als turistes una herència natural i cultural d’allò més rica, així com una gastronomia reverent, pel que complementen perfectament una aventura ciclista. La cuina, l’art i la història s’afegeixen al cicloturisme tradicional per a convertir-lo en una experiència d’allò més completa.  
Vies verdes a Catalunya

Si es vol portar la família i gaudir de la part més relaxada del cicloturisme, Catalunya té una àmplia gamma de rutes aptes per a tothom, incloses rutes amb alguns pendents, així com carrils ciclistes i per a vianants separades del tràfic. 
A Girona, les Vies Verdes permeten combinar els Pirineus amb la costa del mar Mediterrani, amb la ruta del ferro i del carbó (entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses), i el Carrilet d’Olot (des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols, passant per la ciutat de Girona). Per altra banda, també trobem els Pirinexus, una ruta de ciclisme que traspassa fronteres mostrant la bellesa del paisatge i l’herència regional i cultural. A Tarragona, les Vies Verdes del Baix Ebre i la Terra Alta connecten el massís d’Els Ports fins a la boca del Riu Ebre, que és una altra zona natural preciosa, i sembla pensada especialment per delectar-se de la part més calmada del cicloturisme.


A la plana de Lleida, la ruta dels Pedals del Canal d’Urgell mostra la regió sota els ulls d’una de les obres hidràuliques més importants de la història catalana. 
Per al seu territori, França disposa d'un esquema d'adequació de carrils bici. Aquest esquema té com a objectiu dotar el país d'una xarxa contínua d'itineraris ciclables de llarga distància.

El 2021, França disposa de 18.848 km d'itineraris adequats. 

La xarxa ciclable francesa també s'emmarca en un conjunt d'itineraris europeus, anomenats EuroVelo, que totalitzarà 90.000 km quan estigui finalitzat!

Les vies verdes són grans itineraris amb vocació turística que permeten descobrir la riquesa i la diversitat del territori i del patrimoni francès. França ja disposa d'una àmplia xarxa per iniciar-se en l'itinerant a bicicleta durant diversos dies, amb recorreguts que connecten els departaments i les regions entre ells.
A  continuació us deixem l'enllaç a aquesta xarxa de rutes ciclables: 
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada