Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 23 de novembre del 2014

Les Illes Montseny en Bici




El Montseny a la tardor és un terreny per gaudir i recrear la vista en els colors de les seves boscúries és per això que be val fer-hi un tom o una estada.
Aquest  cop però farem una ruta amenaçada per el tema de sempre, uns pocs espavilats volen canviar o malmetre  els seus paratges naturals, això que estem dins totalment d’ un parc, per enriquiment de una minoria,  important ben poc el que pensa la majoria de la gent, be val la pena el fer-nos pensar en aquest país prou malmès per les corrupcions i altres merdes que sembla mentida que la cosa no tingui aturador.
El cas que venim a comentar és el de la pista de les Illes a St. Marçal que volen asfaltar ...perquè? ....volen comunicar dues comarques?  Si ja tenen una carretera?...quins negocis obscurs i ja al darrera? Qui vol tornar a especular en un paratge natural?, el pressupost total de l’obre és de 311.000€, per contra el municipi del Montseny no te prou cales (300.000€) per fer una depuradora i axis evitar l’abocament d’aigües residual al  Tordera...je,je..paradoxes no?, a mes que comporta tot això?, doncs entrada de maquines pesants, canalitzacions, moviment de terres, sorolls, tala d’arbres, més transit en un paratge encara verge, cal aturar tot això i cal parar de una ” ....... “ vegada tots els especuladors del nostre territori.
Be desprès de l’enrabiada, passem a la sortida. Podem deixar el cotxe al poble del Montseny i d’aquí en filar la carretera vers St. Bernat i Collformic, al cap de uns quant kilòmetres i passat Casanova dels Baiés deixem la carretera per agafar una petita pista que ens indica el càmping de les Illes, al principi en pujada però després en baixada  per anar a trobar la Tordera i la font de les Nàiades , restaurada l’any 1994, diuen que les nàiades, personatges mitològics de la mitologia grega, s’enfaden si beus dels brolladors de les fonts o rierols, nosaltres però en farem un bon glop d’aquesta aigua tan freda. Aquí s’acaba l’asfaltat, esperem que per sempre, al costat i tenim un càmping, el de les Illes, resta molt silenciós i sense gent això que esta obert, sembla ser un bon lloc per venir a fer-hi estada. Ara si continuem per pista  passarem per les restes de la fabriqueta d’en Tolin, antiga serradora, ara la pista comença a pujar per entre castanyers, la parada és obligatòria, ens omplim el d’arrere dels mallots de castanyes, una mica mes de pujada per entre bonics boscos de color de tardor i ja som a la Font Bona o naixement de la Tordera, la cosa ja planeja tot arribant a Sant Marçal, ermita romànica i la Taula dels tres Bisbes, lloc de terme de tres municipis, dues comarques i dues províncies.
Seguim ara per el GR, tot deixant la pista que puja a la carretera, ara tocarà baixar una mica fins el Puig, alberg de recerca del parc, el GR puja, a la primera cruïlla el deixem doncs aquests va en direcció a les Agudes i prenem una pista a l’ esquerra, pocs metres mes endavant agafem un altre a la dreta per sortir a la carretera, ja no la deixarem, passarem per de sota les Agudes i els seus frondosos boscos, per el Pla de l’Espinal, per la Font de Passavets i lloc de pujada del  camí del Turó de l’Home , mes endavant  Santa Fe, ple de gom a gom de gentada, no ens parem seguim avall per anar  a l’àrea de la Barraca, a on tornem a pujar per asfalt cap el coll de Santa Helena, un gran i extens mirador. Ens abriguem, doncs fa molt de vent i fred ,a mes ara tocarà una llarga baixada tot passant per  l’àrea informativa de la Plana del Coll, mes avall passarem per les Feixes del Vilar i a continuació la Costa del Montseny, d’aquí deixem la carretera principal per agafar un altre de mes petita que ens portarà seguint la baixada a la carretera del Montseny, ja sols ens quedaran dos kilòmetres per l’arribada.

Ruta de 38Km, dels quals 20 son de pujada i la resta de baixada, la major part sobre asfalt menys el sector de l’Illa i esperem axis duri per sempre.

Sempre és una bona època per anar el Montseny, però si voleu veure els contrastos de colors, la tardor és la millor època.



Riera Sant Marçal

Pista entre castanyers

a prop de la font bona

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada