Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 12 de gener del 2015

Tuc de Cigalera i Solidaran 2015Aquest passat cap de setmana un nodrit grup d’esquiadors de muntanya del grup del Sorrieg ens encaminen  cap a la Val d’Aran per participar al open solidari de la Solidaran, acte de la Fundació Mountainners for Himalayas http://www.mount4him.org/http://blog.edurnepasaban.com/category/fundacion-mhf/  per recaudar fons per l’educació de nens i nenes de les muntanyes de Pakistan, Nepal, Tibet , Indià i Bhutan, potser per aquest motiu va ser una sortida tan multitudinària, en total vàrem ser 15 persones.
La cursa seria el diumenge però el dissabte aprofitarem per anar a fer un tomb amb els esquís per la zona del Port de la Bonaigua. Sortim una mica tard  doncs son les 12 del mig-dia, però el dia és radiant i la neu esta perfecta,  comencem les traçades en vers el cim de Cigalera (2502m), la primera pujada l’enfoquem per de sobre les pistes, punt de referencia una torre d’alta tensió, un cop superat la primera pala seguim per tota la llomada vers el cim sense cap tipus de problema a destacar, tot just amb fet 430m de desnivell. Del cim baixem uns quant metres per de sobre de unes grans cornises per anar a buscar la dreta i bona pala en direcció al estany de Puda, tornem a posar pells i remuntem de nou cap al Muntanyà  d’Àrreu (2626m), unes dretes llaçades ens deixaran a la carena a poc dels cim. Fem fotos, mirem les vistes dels voltants i cap avall, uns per el fil de la carena i d’altres per la pala de pujada, fins la Colhada de Montanhom (2420), seguim la baixada amb bona neu fins trobar les pistes i pim, pam, la cosa s’ha acabat. Sense voler la sortida ha estat genial, tant per el grup que érem com per la neu i el dia, llàstima que això s’acaba doncs el pronòstic de dema serà tot al contrari.
Diumenge, el dia molt rúfol, boira, neu... res del que va ser ahir, les 9 hora de la sortida i la cosa no esta gens clara....al final quasi una hora mes tard i una mica desmotivats, donant  la noticia que escurcen l’itinerari i és farà la cursa curta per tothom, els que s’havien apuntat a llarga faran dues voltes, una llàstima doncs l’itinerari que és tenia que fer era molt atractiu.
En fi, que i farem, però el temps anava cada cop anava a pitjor, en prou feines és tenia visibilitat i el pitjor va ser a l’hora de baixar, tothom anava per on bonament podia, en llocs no és veien les banderoles i les ensopegades no és feien esperar, resum tallen la cursa a una volta, menys mal!! pensaven la majoria de corredors, sort que l’avituallament de l’arribada era d’allò mes suculent amb rebosteria i cosa calenta, que i farem, el temps mana a la muntanya, sort que el dia anterior ens vàrem treure les penes.

Varem ser a la sortida: Eladio, Mario, Dani, Sebes, Jose, Artur, Salme, J.J Padnon, Lu Marzo, Regina, Benet, Presi i jo i acompanyants la Cande i la Marisa que ens va fer una coca de xopar-nos els dits.

Ah!! no verem veura a l' Edurne Pasaban...sniff.


Jose,Regi,Salme,jo,J.J Padnon, Lu Marzo,Artur i Sebes

la grupeta, fen la primera pujada

Presi marcan traça

al fons la vall Gerber

Salme a la carena

tres homes sense pietat

presi a la pala del cim

baixan per la carena

Benet el del Montseny

Artur encaran la pendent

cap el segon cimsegon cim

les noies

tots a punt Mario,salme,Presi,Dani,Eladio,Benet,Lu,jo,Regina,J.J Padnon

briefing  final
J.J Padnon i jo

Presi

les noies i el noi Dani
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada