Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 26 d’abril del 2015

Circular Pic Negre - Pic Blanc d'Envalira

La pluja a donat pas a les boires que s’aixequen de la vall, no fa gaire fred i això fa que puguem anar fent unes birres a fora el pati del Xalet Refugi de la Molina de la UEC, de mentres  anem esperant a tota la penya que anirà arribant. La temporada d’esquí per aquest sector de la Cerdanya ja a acabat i és respira molta tranquil·litat, ja no hi ha el brogit  de la temporada d’hivern. Anem perfilant els plans per dema, aquest cop anirem per el sector Andorra del Pas de la Casa, que encara hi ha força neu, però primer és el primer , un bon sopar que ens preparant al refugi un bon dormir i un molt bon esmorcar per acabar-ho de rematar.
Ens aixequem d’hora, per la finestra podem veurà les primeres llums del dia i els darrers núvols que aquesta nit han deixat unes quantes gotes. Preparem les coses i  enfilem cap el Pas de la Casa.
Aparquem al aparcament superior de l’estació, en aquest cas som els únics, aquí també s’ha acabat la temporada, però al contrari de la Cerdanya aquí si que i tenim molta neu encara.
Esquís de nou als peus i ja podem comprovar que la neu esta d’allò més pastosa i no son ni les 9 del mati. Comencem a pujar tot el grup  cap el estany de les Abelletes i d’aquí anem seguint la encaixonada vall  tota envoltada de parets granítiques des de el pic de l’Esquella fins el Pic del Port de Fontnegre, sols i ha un petit collet molt redreçat per on tindrem que pujar, per sort la neu esta molt franca, fem una colla de voltes maries i ja som al collet, al sota tenim la vall de Campcardos, trèiem els esquís i els posem a la motxilla, ara ens tocarà fer tota una crestejada amb passos de roca i neu sempre entretinguts, tenint en copte que en algun llocs ens enfonsem fins les aixelles. Arribem al Pic del Port de Fontnegre( 2744m) i seguim en baixada cap el Port, aquí ja trobem força gent que va cap el Pic Negre d’Envalira (2821m), seguim la traçada, el temps va canviant, així eren les previsions i diferents eren els plans que volíem fer doncs en principi tindríem que baixar cap els estanys d’Engaït per remuntar cap  a la Portella de Joan Antoni per baixar cap a Grau Roig i tornar a remuntar cap el Pas, però això no podrà ser doncs anem justos de temps per el mal temps. Un cop dalt del cim i fer la fotos de rigor, ens plantegem anar carenar cap a la portella però en la primera baixada de la pala cimera quedem envoltats d’una boira espessa, canviem de plans doncs i tornarem cap el port  de Fontnegre. El tats de la neu en la baixada ja veiem que esta fatal, molt pesada i difícil de tractar, així com cada gir que fem és fa una petita purga. Del port fem la baixada directa per acabar en una diagonal que ens portarà al coll del Isard al costat del Pic de les Abelles. Forta baixada cap el Clot de les Abelles, les purgues de neu son considerables a tot arreu, la neu esta del tot inestable i pesada, comença a sortir el sol, seguim per pistes del Pas de la Casa, aquí la cosa esta millor. Com que encara no estem prou cansats aprofitarem per remuntar cap el Pic Blanc, la calor aquestes hores del mig-dia ens fa suar i de valent, a part del ritme trepidant imposat per la Regi, encara no una hora i som a dalt del cim de nou tot tapadot, ventós i fred, al darrera tenim la silueta del Pic Negre que fa poc i érem a dalt. Trèiem pells per últim cop i cap avall per pistes, la neu força mes tractable, anirem a buscar la pista negre que ens portarà directa al aparcament. La ultima baixada del dia, la neu esta força be però de seguida propaguem unes purgues de neu que ens provoquen un petit ensurt, seguim baixant per el que serà  el de millor qualitat de neu de tota la jornada.


No teníem previst fer el que hem fet, però ens ha sortit força be, encara molta neu per aquest sector, vàrem ser: Txubi, Salme, Regi, J.J Padnon, Eladio, Jose, Loli,Artur,Benet,Lius i jo mateix.



Txubi




Jose arribant al collet


començem la crestejada


Eladio

loli i Salme

arribant al cim

La grupeta

cap el Port de Fontnegre

Jose

J.J Padnon , a ma esquerra el coll d'Isards i pic de les Abelletes


Loli baixant del coll dels Isards

Txubi tractan la neu

Pic Blanc al fons el Pic Negre

grandes!!! Txubi, Eladio i Salme





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada