Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 13 de juliol del 2015

ROC BLANC





En aquest temps de tanta i tanta calor que millor que anar a buscar la fresca i que millor que anar cap el nord en concret cap al sector francès del Donezan per trobar la fresca en els seus frondosos boscos.
Sortim de casa amb una calor sufocant, entrem per França per  la Guingueta d’Ix , d’aquí cap el sector del Capcir i un cop situats cap el llac de Matamala, podem veurà a la direcció a on anem una cortina de núvols baixos, ens i anem acostant i un cop passat l’embassament de Puyvalador entrem en el núvol, estem a Mordor !!, trèiem les coses per dinar i de cop passem de  anar quasi en banyador a posar-nos el forro polar, quines coses!!.
Seguirem un cop dinats, en direcció Querigut i al següent poblet de Le Pla a 100 metres prenem pista asfaltada, indicació càmping, mentres anem pujant pensem que potser hem fet curts de roba de abric, però no, ens equivoquem a mesura que anem fent els 9 km que ens separant del refugi de Laurenti, anem deixant la nuvolada mes a baix.
Aquest cop deixem la furgo al costat del refugi (1636m) i la intenció és anar a dormir al bucòlic llac de Laurenti. Cal dir que en aquesta època del any aquest sector esta molt concorregut de penya, sobre tot pescadors i gent que va a fer la visita al llac. Carreguem les potents motxilles i cap amunt, ens depara ben be una hora de camí, sort que tenim el bosc que ens protegeix del sol de la tarda.
Arribem al llac  (1940m) i de seguida parem les tendes, la vista és fantàstica, a ma dreta la figura del Roc Blanc (2544m) objectiu per demà, a l’esquerra la cresta del Pic de la Tribuna o de Laurenti (2499m) i al mig la mola del Pic de Baxouillade(2546m).
Com sabíem no estem sols, molta gent disseminada per els voltants del llac i sobre tot, pescadors de canya, però el que mes sobta, és que tothom esta fent focs, que estrany?
Un cop fet el sopar veiem apareixa la policia , és paren a parlar amb una gent de Centelles que tenim al costat i a continuació a mesura que van passant per els diferent focs veiem com és van apagant. La gent de Centelles, després, ens comenten que la multa per fer foc és de 130€, que a ells els varen avisar abans de pujar i que inclòs de vegades i venent amb l’helicòpter a multar a la penya.
Al mati surt el sol de bon hora, les tendes que estan als prats de fons del estany, estan literalment ocupades per les vaques, quina sort que hem tingut d’estriar el lloc!!.
Comencem la sortida per la riba dreta del l’estany i anem pujant tot flanquejant per sota del Roc Blanc fins trobar un petit estanyo, val a dir que el camí esta força traçat, d’aquí ja enfilem per forta pujada cal el coll a on i trobarem la senyal de la Reserva Nattionale de la Fauna d’Orlu. Estem sobre un mar de núvols a on l’Ariège queda tot submergit, sols per entre la nuvolada blanca treuen el cap la Dent d’Orlu i el massís de Tabe mes al fons. Girem a la dreta i anem enfilant en forta pujada fins a tocar les roques del cim, els últims passos haurem d’esgarrapar una mica, però fàcil.
La vista d’aquest cim és grandiosa tenim una visió de 360º, hem tardat unes 2 hores, això si a dalt no hi cap molta gent.
Tornem a desfer el camí, un cop arribats a l’estany les vaques s’estan fent unes bones remullades i bones tifarades al lloc mes freqüentat per els campistes i que aquest matí ja han sofert l’ocupació, nosaltres anirem a desfer les tendes i això si fer unes bones braçades sense vaques.

Cim modest, però de gran bellesa, tant des de dalt com tota la ruta, imprescindible acampar al estany i tenir tot aquest entorn tan bucòlic a la bast.
Sortida realitzada una setmana de tòrrid juliol per Agnès, Rubèn ,Angi i jo.




al fons el Baxouillade

campament

Roc Blanc a la dreta


petit estanyo i el coll

cresta de la Tribuna al fons

ell coll, l'Ariège coberta de núvols baixos i la Dent d'Orlu a la dreta

als fons muntanyes d'Andorra

ultims passos

Rubèn,Angi i Agnès
















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada