Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 3 d’abril del 2016

esquí de muntanya per pistes

Els temps van canviant en tots sentits per be o per malament, però canvien i en el mon de la muntanya passa el mateix. Ja va començar amb l’escalada i les noves generacions de escalada esportiva en blog o en rocòdrom , aquest cada cop mes estesos en totes les gran ciutats. Desprès vingueren el sortir a la muntanya en bicicleta o el BTT, tenint en el seu moment grans detractors, però ja veieu el que va passar. També  l’efecte Killian, el sortir a corre per la muntanya, potser des de sempre i temps immemorials que ja és feia, però l’efecte difusor dels mitjans va fer un fenomen explosiu i que les marques comercials de muntanya si han evocat per el gran marcat que obre tot això.
I ara sembla que toca al Skimo indoor, o el que és el mateix, fer esquí de muntanya per pistes d’esquí. Aquí a Catalunya comencen ara les pistes d’esquí a veurà una llum nova, però als Alps fa temps que la cosa marxa.
Sobre tot aquest any, moltes pistes Catalanes han seguit les seves veïnes Andorranes que ja fa un parell d’anys que si varen posar mans a l’obra en aquest nous itineraris senyalitzats d’esquí. Baqueira, La Molina, Vallter.... això sols és el començament, i com sempre i han els detractors i els que ho veuen com una nova sortida en aquest esport.
Lloc d’entrenament per fer desnivell, llocs per sortir quant no hi ha neu fora pistes i per les pistes representa  tenir uns itineraris perquè la gent no campi per un poguí, una nova modalitat excepte de perills objectius com puguin ser allaus o mouràs per terrenys segurs al que obre les portes a nous practicants cansats de pistes i que volen entrenar o solsament canviar, tot això les cases comercials ho saben i de ben segur que obren ben grossos els ulls d’aquest nou impuls econòmic, nomes cal mirar els practicants d’skimo que van per pistes actualment porten el material de competició mes nou de la temporada.
Esta be? Esta malament? Els temps canvien i no hi podem fer res, si no que aprofitar les coses bones que això ens pugui aportar, per alguns això els hi estarà be i per altres sempre esperaran trobar aquell raco verge de neu en qualsevol vall per fer-hi una bona traça.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada