Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 24 de juliol del 2016

La Olla d'Arinsal





En prou feines ja ningú voltant en aquelles hores de la nit per el poble d’Arinsal
 i menys després de la pluja que ha caigut fa una estona. Ens anem a la Taberna del poble, quatre gats dues noies a la punta de la barra el cambrer i en una espècie de galliner el Dj, que va barrejant temes dels Rollings, Sade...tirant tot cap els anys 80, trenquem el silenci amb unes partides de futbolí  que fan que sembli que al local i hagi molta gent, aparca un Mercedes i entra un xicot entrat en anys que també s’apunta a jugar al futbolí, surt el Dj de la cabina i pregunta a les noies que ven be deuen tenir els seus 50 anys si els hi agrada la musica de Rollings elles contesten que son mes de U2, a continuació foten el camp.
Per una estona el local queda buit, tots estem a fora, be els que quedem, mirant la pluja com cau lentament, parlem de politica i de la historia d’Arinsal, de quan nosaltres i pujàvem i sols i havien 4 cases i dormíem amb els pisos en construcció, quan no hi havia les pistes d’esquí ni els anglesos ni tots els bars i locals que hi ha ara. La musica sona de fons potser és hora d’anar a dormir , sembla que ens ha posat els Cridens Clearwater Revival, potser aquest ens ha fet mes grans del compte, nosaltres som mes dels Smiths, així que fotem el camp a dormir.
Les prediccions per dissabte son una mica dolentes fins ben be mig dia, cosa que estirem per allargar la dormida i l’esmorzar, La pluja va caient lentament, però ens refiem plenament amb les prediccions de meteo.and. Comencem doncs a caminar tot sortint del poble cap el conegut camí que ens porta cap a les bordes de la Coruvilla i tot seguit cap el refugi del Pla del Estany, les boires i els nubols envolten tot el circ del Recofred, continuem pujant entre mig de la boira i la fina pluja fins que de cop i volta trobem la silueta de una cabana metàl·lica, anem cap enllà, potser antigament era un refugi però ara esta lamentable, però ens servirà per menjar una mica i col·locar-nos els pantalons de pluja i el paravents. Ens dirigim cap els estanys de Momantell per pujar el coll d’Arinsal i fer el primer cim del dia el del Pla del Estany, però la boira és molt espessa i ni ho intentem, enfilarem doncs cap a la collada de Montmantell la tenim a tocar però tenim que tirar de Gps per la falta de visibilitat. Un cop arribats al coll veiem que per sota a Arinsal ja hi toqui el sol, decidim doncs seguir l’itinerari previst de fer la olla, l’únic problema serà que no bufi mes el vent.
Pugem al primer cim el de Les Fonts ( 2749m) seguim per la carena i sembla que el vent afluixi així com la boira i els núvols que és van quedant enganxats als cims fronterers, el segon cim el de la Burna (2658m) les roques estan molt relliscoses i tenim que anar molt en compta doncs les relliscades son freqüents, tercer cim el del Clot del Cavall ( 2558m) i el collet que comunica amb Angonella i Llorts amb Arinsal amb el GR que dona la gran volta a Andorra, aquí ja ha sortit el sol i fa mes calor, és hora de treure roba i pujar l’últim cim per al menys tenir una bona vista de les valls d’Ordino i de la Massana, últim cim ara si, el de Percanela(2498m) amb tancat l’Olla ara toca seguir el GR amb una potent i llarga baixada cap el poble d’Arinsal, al qual arribem amb molt de sol i molta calor, això si les sabates i els mitjons encara del tot mullats. Per davant ens passa un francès dalt del capo de un cotxa, com si fes surf, que estrany és aquest poble, la Taverna esta oberta, però no veiem els nostres amics...fins un altre.


En total uns 14km i uns 1300 metres de desnivell i anant tot tranquil·lament sense fer el running unes 5 a 6 hores i els participants sense fer servir dorsal fórem el J.J Padnon, el Presi, el noi del Montseny Benet, Beren i jo mateix     


al fons les bordes de la Coruvila

Refugi del Pla del Estany









al fons el Pic del Clot del Cavall


una part de la olla amb el Pic de les Fonts i el de la Burna

bordes del Torner



http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14105662
                                        . 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada