Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 1 de gener del 2017

Dues sortides d'SKIMO per la Cerdanya


Acabarem l’any 2016 ben eixuts de neu, solsament en alguns racons del Pirineu Oriental podrem trobar i si busquem neu pols. Aquí us proposo dues sortides a on aquests dies encara podíem trobar bona neu i bones xalades.


PUIGLLANÇADA – LA TOSSA.


Una bona ruta de 1800 metres de desnivell i 22km de recorregut, que en aquests moments és pot fer perfectament.
Deixarem els cotxes al sector dels Alabus i anirem a buscar el Pla del Hospital per el bosc que encara manté neu pols i d’aquí de mica en mica anirem pujant vers els Puigllançada. Traurem pells i baixarem per la vessant nord fins trobar la estació de Coll de Pal , d’aquí enfilarem per pista tancada de Comabella fins que superada la part mes dretota, girarem cap a l’esquerra per anar a buscar uns lloms que ens portaran a dalt de la Tossa. Traiem pells i per pistes, força transitades baixem cap a la Molina de nou al sector de la Muntanya Sagrada, tornem a posar pells i tirem de nou cap a munt per anar a buscar el Torrent Roig, entrarem en ell i quant unes pedres ens barren el pas encarem una pujada a la dreta i fent unes quantes llaçades ens situarem per sobre el torrent que el anirem flanquejant per poder entrar en ell i superar el pas estret. Seguirem el torrent ben colgat de neu fins a dalt, quasi a tocar de nou el Puigllançada, traiem pells per ultima vegada i per pistes fins els Alabaus de nou.
Una bona sortida, que poques vegades últimament és podia fer.

Varem ser: Gabi, Benet i jo.


Pujant cap el Pla del Hospital

Puigllançada

Gabi, al fons el Montseny

el Noi del Montseny al fons Montserrat

coll de Pal

Torrent Roig







TOSSA DEL PAS DELS LLADRES (2661m)


Arribem a l’aparcament de la tancada estació d’Err – Puigmal. Esta tancada però hi ha tanta gent de Skimo, que sembla que estigui oberta. Ens oblidem del Puigmal, doncs és veu bastant just i a mes no tenim ganes de fer la pista, per el que ens decidim fer servir les pistes d’esquí per començar a pujar, les quals i ha passat tan d’esquiador que semblant ben be que hi hagi passat les maquines de les pistes.
Anem pujant cap a la Serra de l’Artiga, de neu ni ha força per aquest sector i esta de qualitat, anem pujant doncs fins passar el Pic de Duraneu i anem a buscar la primera baixada cap el Oest  per una bonica pala que ens porta a un torrent fins que anem a trobar el torrent de la Tossa que baixa cap a Valcebollere, posem pells i per dins del torrent anem avançant fins quasi el Pic de Dòrria, girarem  cap a l’esquerra per anar a buscar el Tossal del Pas dels Lladres. Baixada per pista, que la veritat sembla que estiguin obertes de la quantitat de penya que puja i baixa.

Aquesta ruta la vàrem repetir al cap d’uns dies al inrevés i potser te mes descens i de millor qualitat.

Desnivell acumulat en pujada 1200 i varem ser aquest cop : Txubi, Lius, Regina, J.j Padnon, Lu Marzo i jo.


Lius encaran la primera baixada

 a l'esquerra el torrent que baixarem


el torrent per baixar cap el Torrent de la Tossa

Torrent de la Tossa

Lu Marzo

ultima pujada a la Tossa del Pas dels Lladres

Txubi aprofitan l'ultim pow del dia










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada