Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 1 de gener del 2017

Dues sortides d'SKIMO per la Cerdanya


Acabarem l’any 2016 ben eixuts de neu, solsament en alguns racons del Pirineu Oriental podrem trobar i si busquem neu pols. Aquí us proposo dues sortides a on aquests dies encara podíem trobar bona neu i bones xalades.


PUIGLLANÇADA – LA TOSSA.


Una bona ruta de 1800 metres de desnivell i 22km de recorregut, que en aquests moments és pot fer perfectament.
Deixarem els cotxes al sector dels Alabus i anirem a buscar el Pla del Hospital per el bosc que encara manté neu pols i d’aquí de mica en mica anirem pujant vers els Puigllançada. Traurem pells i baixarem per la vessant nord fins trobar la estació de Coll de Pal , d’aquí enfilarem per pista tancada de Comabella fins que superada la part mes dretota, girarem cap a l’esquerra per anar a buscar uns lloms que ens portaran a dalt de la Tossa. Traiem pells i per pistes, força transitades baixem cap a la Molina de nou al sector de la Muntanya Sagrada, tornem a posar pells i tirem de nou cap a munt per anar a buscar el Torrent Roig, entrarem en ell i quant unes pedres ens barren el pas encarem una pujada a la dreta i fent unes quantes llaçades ens situarem per sobre el torrent que el anirem flanquejant per poder entrar en ell i superar el pas estret. Seguirem el torrent ben colgat de neu fins a dalt, quasi a tocar de nou el Puigllançada, traiem pells per ultima vegada i per pistes fins els Alabaus de nou.
Una bona sortida, que poques vegades últimament és podia fer.

Varem ser: Gabi, Benet i jo.


Pujant cap el Pla del Hospital

Puigllançada

Gabi, al fons el Montseny

el Noi del Montseny al fons Montserrat

coll de Pal

Torrent RoigTOSSA DEL PAS DELS LLADRES (2661m)


Arribem a l’aparcament de la tancada estació d’Err – Puigmal. Esta tancada però hi ha tanta gent de Skimo, que sembla que estigui oberta. Ens oblidem del Puigmal, doncs és veu bastant just i a mes no tenim ganes de fer la pista, per el que ens decidim fer servir les pistes d’esquí per començar a pujar, les quals i ha passat tan d’esquiador que semblant ben be que hi hagi passat les maquines de les pistes.
Anem pujant cap a la Serra de l’Artiga, de neu ni ha força per aquest sector i esta de qualitat, anem pujant doncs fins passar el Pic de Duraneu i anem a buscar la primera baixada cap el Oest  per una bonica pala que ens porta a un torrent fins que anem a trobar el torrent de la Tossa que baixa cap a Valcebollere, posem pells i per dins del torrent anem avançant fins quasi el Pic de Dòrria, girarem  cap a l’esquerra per anar a buscar el Tossal del Pas dels Lladres. Baixada per pista, que la veritat sembla que estiguin obertes de la quantitat de penya que puja i baixa.

Aquesta ruta la vàrem repetir al cap d’uns dies al inrevés i potser te mes descens i de millor qualitat.

Desnivell acumulat en pujada 1200 i varem ser aquest cop : Txubi, Lius, Regina, J.j Padnon, Lu Marzo i jo.


Lius encaran la primera baixada

 a l'esquerra el torrent que baixarem


el torrent per baixar cap el Torrent de la Tossa

Torrent de la Tossa

Lu Marzo

ultima pujada a la Tossa del Pas dels Lladres

Txubi aprofitan l'ultim pow del dia


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada