Cursor

Crossbone Skull

dimarts, 28 d’agost del 2018

Dues rutes BTT Per la Cerdanya






Aquest cop us presento dues rutes per la Cerdanya Francesa, curtetes no gaire complicades, però que per l’entorn que passant son una gran meravella per anar en bici. Per pistes i corriols, ens endinsarem a boscos, prats, rierols i sobre tot envoltats de un gran silenci i molta frescor tan necessària en un estiu com el que hem tingut aquest any.
Per el sector francès tenim moltes possibilitats de fer circuits que estan dintre dels centres VTT de la FFC (trobareu planells als centres de les oficines de turisme), i al contrari de molts que tenim per Catalunya, els trobem molt ben marcats i cuidats, ni han un munt i tenim a mes moltes categories per dificultat i ara que parlo de dificultat, ens hem adonat que cada cop mes i mes aquí per la Cerdanya  proliferant mes les bicis elèctriques, això comporta que la dificultat sigui relativa per segons qui i això fa entrar en controvèrsies dins la utilització d’aquestes bicis, però clar tot és modernitza i el mercat i les marques ho saben, el ventall sobra a nous clients, que potser el suar una mica mes del compta no agrada gaire. Be entraríem en polèmiques i potser ara no és el cas de tractar el tema de” convencionals – elèctrics “, el que si que és veritat que no és igual pujar un coll de muntanya amb corrent elèctrica que fen força de cames, el grau de satisfacció és diferent, potser val la pena aquestes bicis per gent que verdaderament ho necessita.



LA RUTA DEL TREN GROC.- 30KM.

La ruta la començarem al càmping de la Griolle tot envoltat de blocs per fer boulder a Targasona. Aquest cop ens acompanya a part del amic Salme, un dels grans coneixedors de la zona Toni Llovet. Anirem per carretera a Odeillo on agafarem la ruta 6 de la Trans Fon Romeu fins a Bolquerè d’aquí anirem cap a Super Bolquerè, fins trobar el corriol 36 que ens portarà per el bosc per la Serra de les Artigues, aquest tram molt guapot i una mica tècnic per entre bosc de pi negre, el tram és llarg i és xala força, tot acabant en un dipòsit a on trobem les indicacions de baixada difícil que ens portarà a les portes de Mont Lluís, en una rotonda que tenim que anar amb atenció doncs tenim que agafar un camí amb punts blaus, fins situar-nos a una baixada per un corriol de un rec que de mica en mica anirem encarrilant la tornada cap a Bolquerè de nou per el camí de la gran travessa dels pobles de la Cerdanya  (TV), anirem força estona al costat de la via del  Tren Groc, fins a Via, aquí agafarem carretera un tros per agafar el camí que va per sota la Central Solar  i ens fa fer un puja i baixa fins la carretera i la rotonda amb els supermercats. Seguirem cap a tornada de Targasona, però aquí entrarem al poble per agafar un camí molt tècnic que ens portarà a dins el càmping de nou.
























LES BULLOSES.- 20km

Una sortida que ve val la pena, sobre tot si és l’estiu, fer-la  fora de hores de punta de gent i  d’autocars (això juliol-agost i setembre). Potser una bona hora seria a mitja tarda.
Ens situarem a la carretera D618, una mica passats Su per Bolquera i deixarem el cotxe al aparcament dels Estanyols (1725m) a l’hivern pista d’esquí nòrdic, ha on hi trobem un planell indicatiu dels circuits btt. Ens endinsarem doncs als boscos de la Bolquera , trobarem un trencall i agafarem la pista de l’esquerra tot deixant la pista per on farem la tornada. Seguirem tranquil·lament fins els Plans dels Avellans, a on ara si agafarem la carretera amb unes rampes del 6 i 9% que en uns 5km ens portaran al complex  i llac de les Bulloses.
Reposats i abrigats una mica comencem la baixada rapida fins de nou el Pla dels Avellans, veiem les senyals de la ruta 30, no en farem cas i tornem als plans de on hem vingut i agafarem una pista desdibuixada per entra l’herba , pals de fusta indicatius de la ruta de nòrdic de l’hivern, la seguirem per el marge dret  del Tet, per un bonic bosc fins trobar una pista que creua el riu i va a buscar la carretera de les Bulloses i on trobem de nou les indicacions de la ruta 30, ara al costa de un refugi de fusta, comencem la ultima pujada fins de nou el aparcament  dels Estanyols.
Sortida feta amb la companya Angi.









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada