Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 19 d’agost del 2018

Ruta de les Grans Ciutats de Flandes en Bicicleta





Cada any a l’estiu intentem fer unes vacances amb bici recorrent algun que altre llogarret, aquest any però no teníem gaire clar per on encarrilar les nostres rodes, fins que varen passar una sèrie d’esdeveniments importants a casa nostra que ens varen fer decidir per cap on anar:

Flandes, terra d’exiliats.

La veritat un cop tornats a casa i comencem a escriurà tot el trajecte ens adonem clarament de la singularitat d’aquelles terres, la seva gent, simpàtica i acollidora, els seus suaus paisatges, les seves boniques i espectaculars ciutats, els seus canals, els seus frondosos boscos i com no la seva gran historia. No ens ha defraudat, vers al contrari, si us agrada anar a fer ruta en bici, heu trobat el bon lloc.
Vàrem anar a buscar-hi la frescor però ens vàrem trobar en un estiu molt calorós i eixut a tota Europa, amb una onada de calor extrema, a Flandes no va ser una excepció, encara que sortíssim  “molt d’hora” la calor ens agafava abans de mig- dia i fins quasi els dies de finals del viatge la calor ens va anar seguint, cosa inusual en aquelles terres, que normalment hi tindrem que anar amb algun impermeable. La ruta que us presentem i per les regions on passem tenen pocs càmpings per el  qual vàrem preparar les etapes segons les nits que tinguéssim càmping on pernoctar.
Be aquí us presento la ruta, apta per tothom que tingui ganes de fer una volta per un gran país: Flandes terra d’acollida per un exili no buscat, gracies!!.




 INFORMACIÓ DE LES SENYALITZACIONS.


 Be capítol a part es moure’ns en bicicleta per el país, és tan i tan gran les opcions que hi trobem i tan i tan grans les facilitats que hi trobem per desplaçar-nos en curtes i llargues distancies, que podem dir que és un país del tot recomanable per anar en bici. És tanta i tanta la informació que al principi de planificar el viatge, fins i tot ens vàrem aclaparar una mica, us explico doncs una mica com funciona l’engranatge d’aquesta terrible xarxa o tela d’aranya de carrils bicis o rutes per bici.
Primerament, aquesta xarxa de rutes  estan  enumerades per números, nosaltres estriem el destí que volem i ho enllacem amb el números que anirem trobant amb panells en tot el recorregut, això ho veureu clar a la web de Fietsnet  https://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx , així sabrem també les distancies que tenim de un punt a l’altra. Les segones opcions son  les rutes de gran recorregut o anomenades LF, d’aquestes en tenim unes 6, unes a travessant el país cap Holanda, d’altres van per la costa, d’altres van per el sud o nord del país i també tenim la possibilitat de fer tota la volta que son quasi  900km. Per veurà clar aquest entramat val  la pena mira la pagina weg de groteroutepaden https://www.groteroutepaden.be/.  Nosaltres però també vàrem fer servir la guia Flandern- Route de la Bikeline Radtourenbuch, que la podeu aconseguir per internet a Stanfords.http://www.stanfords.co.uk/  És a dir que no calen Gps doncs tot esta força ben indicat, ara tan sols ens queda fer l’itinerari que creiem i endavant, nosaltres però us presentem el nostra que l’hem bategat com: “La Ruta de les Grans Ciutats de Flandes en Bici”.



1er dia.- Loonbeck- Wallen. 60Km

Vàrem optar per deixar la furgoneta a un càmping a prop de Brussel·les i vàrem encertar  en la elecció. Càmping super tranquil, en un gran bosc, regentat per la agradable i simpàtica Cristiane, el càmping és el Bergendal : https://www.bergendal.green/  a mes ens deixant tenir per un mòdic preu la furgo sota unes bones ombres. Sortim doncs del càmping i anem en direcció per carretera a Neesaije, prenem la desviació (3) i comencem en pujada per un tram de llambordes(això ho anirem trobant en forces vies), fins terreny obert de camps, serà la ultima pujada del dia. Trobem una desviació de camins (2) on també trobem la ruta LF2 que ens oblidarem, seguirem per (13-75-74) i entrem a la bonica ciutat de Leuven per la (10). Val la pena fer una bona passejada per el centre de la bonica ciutat. Sortirem de la ciutat(12) per anar a buscar el canal que seguirem força estona, sent observats per la diferent fauna que hi anem trobant per els voltants, seguim els punts (93-31-32-28-97-20-77-54-80) i continuem ara si per la LF2 per entrar a la següent ciutat del dia de avui: Mechelen, una altre meravella de ciutat a on ens pararem a fer un petit mos. Per anar al següent càmping, tindrem que des de la plaça mateix, al lloc conegut com la Grote Mark, seguir per l’avinguda Frederik de Merodestraat fins creuar el riu, al front tenim una avinguda que seguirem, la Liensesteenuver i un tros de la carretera N14, però en un moment donat ens creua una ruta ciclable que seguirem a la dreta (98), aquesta és una ruta ciclable que fa la circumval·lació de Mechelen i que seguirem fins (65). Al cap de una estona tornem a trobar la N14, que creuarem, però abans cal anar a comprar al Spart que tenim al davant. Un cop amb comprat el sopar, continuem, per un corriol molt guapo per dins de un bosc, que en aquestes hores cal agrair, arribem a una carretera que creuem i al davant tenim la entrada de un jardins de un antic castell, entrem dins i allà i tenim el càmping. Una passada!!! Ens diu el que ho regenta que esta tombat sota un arbre que primer anem a fer unes birres al bar, tal dit i tal fet.

 Per consultar aquest tros de ruta: Mapa de la província Vlaams-Brabant 7€ i Carta de Rutes de Mechelen 7€, a oficines de turisme.



pais de llambordes

Leuven



Mechelen i la platja provisional

entrant al camping de Wallen





2ºn dia.- Walten – Berlane (DonK) 65km

El càmping és super tranquil, be , aclarim-ho a part del senyor que porta el lloc i tenim un personatge xulo per que si, un gall impressionat que va fent voltes per les tendes, el pitjor de tot que abans de l’alba ja fot uns cants que deu ni do.  Al càmping també i tenim unes taules i cadires que sempre son   d’agrair per  els cicloturistes, tot be menys que el gall en qüestió, tot i esmorzant també ens ve a donar la serenata, tot és calma quant l’hi donen unes quantes molles de pa.
Ens acomiadem del gall i de un xicot de Berlin que ahir vàrem fer petar la vetllada, un altre viatger en bici i sortim per la porta del castell, a partir d’aquí tirem de la guia “Flander-Route” ja comentada abans i que coincideix quasi sempre amb la LF-5. La ruta segueix el riu Nete, a diferencia d’ahir aquest cop anirem acompanyats d’altres ciclistes, Bèlgica és un gran país amant de la bici. Tot passat Niel al punt (34)( a la guia també i surten els punts) creuem el riu amb una barca, sense pagar i desembarquem en una petita reserva d’ocells, ara seguirem el Schelde que ja no deixarem i que creuarem per anar a l’altra canto a prop de Mariekerke al punt(76) amb un altre barca, també de gratis, ara continuem per l’altre marge fins arribar a Berlane. Al punt (65) hi trobem unes maresmes, la ruta la podem seguir per els dos costats. Nosaltres seguirem el canto dret , el poble de Uitberger ens queda a l’esquerra, seguirem i deixarem la ruta per dema , doncs nosaltres anirem a buscar el càmping a Donk, cituada en uns grans llacs i zona molt turística, però ull!! 5 d’agost!!! Festes!!! Esta a petar i la cosa mes curiosa tancant el poble per la festa i si vols passar hauràs de pagar 10€. Fem voltes i mes voltes i no trobem el càmping o càmpings doncs ni han uns quants, a més preguntem a la gent i molta és forana.  A la fi i molt cansats i suats trobem el càmping i la seva propietària una senyora molt agradable i gentil així que ens veu tant suats i cansats ens convida a unes cerveses. Una gran senyora, parlem de tot i sap de tot i ens explica que a part que no l’hi agrada la festa, de càmpings( que encara no hem vist) en el sector ni han 2 de públics i els altres privats, en el nostra cas no hem ensopegat ni un. Cal dir que fins a Gent no hi trobarem mes càmpings.












3r dia.-  Berlane(Donk). 45km

El càmping és el Schriekenstraat. 27/A 9290. Berlana 0497 261157 i hem estat molt tranquils i a mes hem vist els focs d’artifici des de la tenda.  La senyora de bon hora ja esta arreglant les plantes, costa fer  l’acomiadament final. Creuem ara si el poble, ja no hi ha festa, l’aire és fresc i anem a veurà el llac. Seguim fins trobar de nou la LF5 direcció Utiberger, ens parem a la plaça de l’església ara si a fer un bon esmorzar a base de unes bones crepes, que be ens ho mereixem.
Ja tips, continuem seguint el riu Skalde, fins arribar a la gran i bonica ciutat de Gent, que dir d’aquesta ciutat de canals? Una de les principals de Flandes, passegeu per el seu centre històric, val molt la pena.
Per anar a buscar el càmping, el millor que podeu fer és anar a una oficina de turisme i os informaran per els carrers que teniu que passar, doncs tenim que creuar la ciutat fins uns grans jardins.












4ar dia. Gent- Brugee- 55km.


El càmping Blaameersen, és molt gran i ja de tot, ens podem també anar a banyar al riu. Aqui hi trobem gent de tot Europa. El lloc de tendes per sort de arbres i  ombra, però hi passa una carretera al costat que encara que no la veiem hi passa molt de transit.
Sortim del càmping mes d’hora que d’altres dies per la calor i no trobar els serveis col·lapsats. Sortim per entre els jardins fins trobar el canal i la avinguda Nienwewandeling quand aquesta troba el canal de Gent-Oostende ja trobem les indicacions de la LF 5, fins aquí hem fet 5km.
Anirem seguint el canal i deixant la ciutat de mica en mica enrere, anirem passant per llocs mes ombrívols que els altres dies i amb mes quantitat de cicloturistes amb la mateixa direcció que la nostra. La nota negativa de la ruta, és que estan arreglant un tros del camí i ens fan entrar a dins de un polígon industrial.
Arribem a la esplèndida ciutat de Brugee, mes còmodament que la de Gent, de seguida ens trobem al centre, que visitarem dema, doncs al mig-dia i trobem un munt de turistes, així doncs que anem a la oficina de turisme que ens informin de on és el càmping, aquests cop també mes senzill de trobar.


Gent










 5e dia .Brugee-Brussel-les (tren)


El càmping que hem estat és el Memling,( supermercat a tocar ) és del tot autoservei,  teniu que fer la busca de la parcel·la i pagar per maquina. Un apunt, millor que abans de visitar la ciutat aneu al càmping doncs  és omple amb facilitat. La nostra intenció era arribar al mar a Ostenden, però gent d’aquí ens ha recomanat que hi ha molta gent i que encara i fa mes calor, nosaltres ja n’hem passat prou així que a primera hora anirem a fer una volta per la ciutat, ara que no hi ha turistes.
Per tema bitllets de tren i tenim una taquilla, amb cues, i unes maquines que sols estan en neerlandès, hi ha uns senyors amb unes  ermilles grogues però sols parlant neerlandès, resum , teniu que treure bitllet per persona i bici, a mes sols podeu comprar Brussel·les Sud o Nord, no és pot baixar al Centre en bici, i cal mirar be la parada per baixar, encara que ja ho indican els panells.
Sortim de la estació Sud i seguim tot rectes fins el centra 10´minuts. I com que dema ha de plourà farem dema un dia de visita.



Brugee


Brugee

Brugee








 6e dia .-Brussel-les – Loonbek.- 27km


Ahir va plourà i és el primer dia que fa fresqueta, sortir de una gran ciutat a mi amb carrega força i m’atabala, en el llibre guia de Bikeline “Flandern –Route” el començament de la ruta LF2 que és la que tenim que agafar per la ciutat, esta indicat a on surt, però nosaltres no vàrem trobar cap indicació a seguir, però mes o menys per el que diu la guia, la ruta surt de la Avinguda Rue de la Loi Wetstraat i al fons ja veiem fins per on tenim que passar per la gran porta del Gran Parc del Cinquentenari, per anar a buscar seguidament ja a les afores de la ciutat la avinguda de Terveuren, tot passant per una zona molt bonica d’estanys a Sant –Pieters Wolume. Seguirem sempre els indicadors de Tervuren, entrant en una zona molt ombrívola de bosc i tot recta arribarem al bonic poblet de Tervuren , seguirem per el carril bici fins Duisburg i d’aquí seguirem el (8-9-3) i ja trobarem el camí del qual vàrem sortir farà uns dies fins de nou al càmping.


Parc del Cinquentenari





Una opció interesant des de  el càmping si voleu i podeu fer una bona estada i fer quelcom per els entorns, una recomanació és anar fins el monument de la batalla de Waterloo, que val molt la pena. Això ho podeu fer tot seguint les numeracions del planell de “Brabant Wallon” que el teniu a les oficines de la regió.



musée bandes dessinées Bruxelles



Època ideal per la ruta: totes les estacions menys l’hivern.
Idioma: Neerlandès i algú de Francès.
Tipus de coberta:  tipus cicloturisme, una mica llisa amb un cert gravat.
A part de les adreces web que us he anat donat de guies val la pena la web de turisme de Flandes.
Per pujar al lloc si aneu amb vehicle hi ha dues opcions, per Paris o per Lyon, la millor la segona.



Brugee



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada