Cursor

Crossbone Skull

dissabte, 27 de febrer del 2021

Calella - Estanys de Sils - Calella ( Limite frontière)



 Bé avui us presentarem una d’aquelles rutes que fan afició de bici, pels llocs que passarem, per als paisatges tan diversos i per la ruta en si, una gran ruta rodadora, però d’aquelles que en surts molt content i contenta.

Per començar ens trobem a l’estació del tren de Rodalies a Mataró, però el tren ja va amb mitja hora de retard, comencem bé!.

Arribem a Calella (la llopa) i travessem la vila per anar cap a Pineda de Mar, aquí ja deixarem els complexos turístics i enfilem suaument direcció el Montnegre per la Riera de Pineda, primer ens pararem a visitar l’aqüeducte romà de Can Cua, reférem el camí i ara parada al Pont del Diable, seguim, que bonicot tot el paratge d’aquesta riera!

Arribem a Can Pellofa i ja comencem ara si a pujar direcció Sant Miquel de Vallmanya, tot prenent el GR 92, arribem al Coll de Burgada i baixada cap a la Riera de Vallmanya, els camps estan preciosos, però el ritme ja es va imposant fins a arribar a Tordera.

Anem a buscar la Tordera per creuar-la i ja comencem de nou la segona pujada del matí, per bona pista i molt llevadora entre pins i alzines, som a finals de febrer i fa una bona calda, no volem ni pensar com serà això a l'estiu. Entrem al terme de Maçanet de la Selva, l’objectiu a on s’acaba la pujada és una torre que ens queda al lluny a mà esquerra. Un cop arribats, ja comencem la baixada per arribar als plans de la Selva i a Maçanet, a on creuarem  la vila per anar al nostre destí: els Estanys de Sils.

Un cop feta una circular en aquest bonic indret, tornem cap a Maçanet i aquí ara si començarà la tornada, la segona part i la més dura.

La direcció és cap al Turó Gran, a on comencem a escalfar les cames fins a arribar al molt conegut restaurant de Cal Coix, a on hem de creuar la Nacional 2, en obres, tot havent d'enfilar-nos en un tal·lus, puix que la pista la tenim al davant. Més pujada fins a arribar a la urbanització Montbarbat i ara sí que bé el bo, unes pujades fantàstiques superiors al 20% que no afluixant en cap moment.

Som al massís de Cadiretes i L’Ardenya, aquí ja territori d’amics que avui no han vingut, el Noi del Montseny o de Llagostera i l’altre el Txubi, el nano de Tossa.  Al fons a l’esquerra St. Feliu de Guíxols, el mar, Tossa de Mar, pista entre carena, pins i alzines, pujades poques i força baixada, sobretot una que fa una rampa que déu-n'hi-do. Anem per al camí de Sant Pera del Bosc dins la Ruta de les Ermites, indicacions d'itinerari btt, però ull!! Deixem la pista i girem a la dreta per agafar un corriolet, llarg i bonic, d’aquells que agraden i que ens porta a la carretera de Blanes cap al Vilar. Ja som a les planes, direcció Blanes tot anant a buscar el GR92 que ens portarà de nou a creuar la Tordera.

Entre camps i en direcció al mar, Camí del Pla de Baix, Camí del Mig, ja som a la costa, girem cap al sud, però el vent fort ens bé de cara i la cosa farà que se’ns compliqui la velocitat i el cansament. Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i per fi Calella.

Ja veieu una sortida de molts de contrastos, molt de territori vora la mar, avui hem entrat una mica a la frontera de la Selva, ens ha agradat molt tot plegat, amb xalat, amb les vistes, i perquè no amb el bon ritme que hem anat tota l’estona.

Nosaltres hem estat unes 6 hores tot plegat, però hem parat a fer fotos a xafardejar i a fer el menjuc, tot mirant els ocells als estanys, ens ha agradat tot plegat i per això la recomanem totalment, excepte a l’estiu!!!

Colla compresa per l'Eladi, Salme en noi de Camprodon, Manel, Regi i jo.

Ruta de 73 km i 1100 metres de desnivell positiu.

 https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/calella-estanys-de-sils-calella-66728973


aqüeducte romà de Can Cua




Pont del Diable


Sant Miquel de Vallmanya










Sils al fons





















corriolet cap direcció Blanes


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada