Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 6 de juny del 2021

BTT per la Vall de Ribes


 

A la nit a estat plovent i amb ganes, i les prediccions del temps per l’endemà no són gaire optimistes, però estem aquí, al Càmping de Ribes, avui ple de gent que participa a la Bastions Trail.

Al matí, però després de fer el ronso i pensant que no tocaríem les bicis, surt el sol i les boires es van aixecant, doncs apa, a preparar-nos per sortir.

Comencem la ruta tot seguint uns quants kilòmetres la carretera que va cap a Pardines, fresqueta i ple de cançons de matí dels ocells. Deixem la carretera i enfilem cap a Ribesaltes, al fons cap a Núria ja veiem que el cel està molt tapadot, però seguim  cap a la Costa d’en Planes per entremig d’uns boscos ben humits. Encreuament a la dreta, que desprès agafarem per anar cap al Serrat, però ara seguim per la pista que va cap a Tregurà, que deixarem per agafar una pista a la dreta que ens porta cap al Bosc de Ribes i el seu bonic Refugi de Pla de l’Erola 1522 m)https://www.refugipladerola.cat/, en total en uns 10 quilòmetres haurem pujat uns 700 metres de desnivell. Anem primer a la font, xerradeta amb els guardes i una visita al mirador, tot acompanyats del gat del refugi, la veritat és un bon lloc per fer-hi estada.

Preparem la baixada, fa una bona fresca, tornem al revolt que ens dura per una pista en direcció al Serrat (indicacions del circuit 16 BTT) en 2 quilòmetres aproximadament, deixem la pista i prenem corriol tècnic en baixada cap al bonic indret del Riu Maçanell, a on l'haurem de creuar per unes fustes que fan de pont. Un cop passat el tram, seguim per corriol, però en un moment donat aquest s’enfila i haurem de baixar de la bici per culpa de les pedres. Ja som a prop del bonic poble del Serrat i el corriol ara sí que el podrem fer servir tot pujant sobre la bici.

Bona font al poble, que ja va bé, els núvols grisos van guanyant protagonisme, però ara si comencem la bona baixada, que en uns quants kilòmetres, deixem per prendre a l’esquerra la Pista de les Centrals, que ens portarà cap a Fustanyà i la seva bonica església. Com diuen les pedres de la bastida tenen una gran perfecció en comparació al campanar tan imperfecta i diu la llegenda que potser aquesta perfecció és deu al treball de bruixes i fades que habiten per unes coves de la contrada i el campanar el varen fer els humans, potser sí que és veritat tot això.

Ens queda la baixada cap a Rialb, a on la pista és de molt pendent i revolts tancats, passem per sota un aqüeducte d’aigües i ja som a la carretera i a Rialb.

Baixada per la carretera, el Circuit 16, puja i deixa la carretera per anar cap a Batet (bons iogurts), però ho deixem estar, el dia sembla que no aguantarà pas gaire més. Seguim la carretera 3 quilòmetres i entrem de nou a Ribes de Freser, tot passant per al costat del Castell de Sant Pere.

Arribem a la furgo i carreguem les bicis, una mica de menjuc a dins, tot veient com comença a ploure de valent,  el dia s’ha comportat, almenys hem pogut gaudir d’aquest bonic i fantàstic recorregut,  curtet, però del tot recomanable.

27 km i 800 de desnivell positiu.


https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/btt-per-la-vall-de-ribes-75151683 






Refugi de l'Erola







Riu Maçanell



el Serrat


Fustanyà





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada