Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 30 de maig del 2021

Circular al Castell de Montsoriu en BTT


 

De fa unes temporades, per aquesta època, més o menys, que anem fent circulars tot aprofitant la ruta de "La Tourdera ", ens quedava solament el sector de Montsoriu que per culpa de la pandèmia l'any passat la vàrem haver d'ajornar.

Però aquest any ens trobem una bona colla amb ganes de suar la cansalada i per això ens trobem al bonic i acollidor poble emmurallat d'Hostalric per començar la ruta.

Sortim del poble, emmurallat i acollidor i anem direcció nord, cap a Grions, val a dir que la primera part de la ruta, que és una bona pujada (13 km), l'anirem fent per una carretereta en molt poc trànsit i molt bonica, sigui per als seus boscos o el paisatge que anirem veient, el Montseny amb les Agudes i la nostra fita el Castell de Montsoriu, que tan lluny el tenim. Bé seguirem pujant i escalfant cames i motor vers Sant Feliu de Buixalleu, parada per fer-hi una visita i carregar gasolina per al cos. Anem fent i anem pujant, Eladi va marcant el ritma, no lent parcer, i els altres a roda. Arribem a la bonica ermita de Sant Segimon del Bosc, paradeta i fotos, la majoria aprofiten tornar a posar gasoil per tenir el cos preparat per la pujadota que ens faltarà. Acabem la carretera i comença una pista en baixada, molt i molt ràpida fins a la Riera d'Arbúcies i en pla arribem a Arbúcies, per buscar una font.

I bé, ara sí que bé la pujadota guapa, anem un parell de quilòmetres encara no per la carretera i a mà dreta, Casa Nova del Pont Cremat, indicacions de La Tourdera, PR i BTT 22 i a qui que hem de començar a pujar, són 6 quilòmetres d'una pendent la major part del 9% i la calor comença a fer-s' ha de notar. En un punt de la pujada deixem primer el PR i després La Tourdera i seguirem pel BTT22 fins a arribar a Fogueres de Montsoriu. Baixada agraïda per carretera fins al Coll de Castellar i ara si última rampa fins al bonic Castell de Montsoriu. Bones vistes a banda i banda, aprofitem per fer un descans a l'entrada de la recepció del castell.

Baixada, per fi!!, seguim per on hem pujat, però no arribem al coll, una mica abans desviació a l'esquerra fins al Pla de Talavera, on trobem el PR-C 201, baixada ràpida, val a dir que si volem més gresca, al costat de la pista, s'ha obert un corriol baixador que va paral·lel a aquesta i va a petar al mateix lloc.

Coll de N'Orri, travessem la carretera i ara ve el tros més tècnic i xalador del PR, fins a ja a tocar a Breda.

Creuem Breda i ja anem cap a Sant Llorenç de Gaserans, però ull que no tot és baixada, unes quantes rampes fant que el personal agonitzi una mica. 

Però ja hi som de nou a Hostalric, bonic poble emmurallat i no menys acollidor, i que millor que acabar la jornada, amb un vermut patrocinat per la penya que ha fet anys i volent fer una mica de vermutet: Txubi, J,j I jo mateix. 

Resum d'una bona sortida amb la colla del Sorreig : Eladi, Salme, Txubi, Artur, Antoni, Regi, J.j Padnon,Benet i jo. Comença forta doncs  la calor i la temporada de bici, a veure si millorem la d'esquí que ha estat una ica "trunyet".

51 km i 1400 de desnivell positiu. 

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/hostalric-arbucies-montsoriu-hostalric-74350504







Sant Segimon del Bosc




Les Agudes al fons











0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada