Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 24 de juliol del 2022

Volta al Pic de la Dona

 



Avui anirem a Vallter, però anirem d'exploració, sortirem dels camins ben marcats i fressats i de vegades força saturats de gent per anar a fer una volta per als voltants del molt massificat Pic de la Dona.

Bé, farem el típic camí cap a la Portella de Mentet i d'aquí ja baixem per la Reserva Natural de Mentet, enrere queda tot l'enrenou de gent i gossos, ja estem ben solets i tranquil·lets.

Després d'una bona baixada ( a tots ens venent records d'aquest passat hivern, on vàrem baixar amb esquís fins a Mentet i aquí ens vàrem trobar al Noi de Camprodon) arribem ja als plans on trobem tota la vacada pasturant i al fons ja veiem la Serra de Bacivers ( no és la del costat del Bastiments) a on hem d'anar a parar.

A partir d'ara, ni camí, ni fites, ni tracks, ni res, comencem l'aventura, per endinsar-nos al bosc, amb l'inconvenient dels nerets i les petites tarteres. Anem fent una diagonal tot pujant fins a situar-nos ja al que serà la pala d'herba que ens pujarà cap a la carena. Seran  uns 250 metres de desnivell, molt drets, al costat i com a referència, un petit esperonet rocallós, aquí no val a badar, si l'herba esta mullada, millor anar a fer una altra cosa, l'anomenarem la " Pujadota dels Nerets".

Després de la suada, arribem a la carena, vistes cap a Mentet i la Serra Gallinera, al fons el Pic de la Dona a petar de penya, per aquí ningú.

Anem carenant tot passant per alguns cims secundaris i el Pic de Serra Bacivers com més característic,  al  final de la carena, ja ens trobem amb la Serra de Gallinas, on  trobem el Pic de Santa Catalina, la veritat és que el nom del pic està posat amb un rètol molt nou i no tenim constància d'aquest cim. Bé, d'aquí llarg flanqueig per anar a buscar la Collada de la Geganta i aquí en principi com a bona matinal que havia de ser ja hauríem de baixar cap avall, però noi la gent vol una mica més i anirem cap al llac de Bacivers, Bastiments i bla, bla ,bla.

Resumin, una bona sortida per llocs solitaris i encisadors, bones vistes i una molt, molt dura pujada. Ja veieu encara podem trobar racons ben solitaris per la zona de Vallter sortint de la normalitat.

La colleta: el Presi, lo Txubi, el Noi del Montseny, J.j Padnon i servidor.



https://www.wikiloc.com/hiking-trails/volta-al-pic-de-la-dona-108638127






collada de Mentet





en verd l'itinerari de pujada


la referència a l'esquerra de l'esperonet rocós



250 metres molt drets




ja a dalt  de la carena


al fons el poble de Mentet


ara sols queda carenar cap a buscar la S

Serra Gallinera









estanyet de Baciver





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada