Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 15 d’agost del 2022

Savoia



No sé el perquè, però moltes de les sortides que fem no les planifiquem, ni llocs reservats ni dies concrets per fer coses, fem per al que surt pel viatge, això que comporta?, que poden sortir coses que potser no esperes en el viatge, és a dir, vas a la sorpresa del dia a dia.
Aquest any per exemple volíem fer un itinerari per al sector del llac Léman a Suïssa, però per culpa dels dos anys de virus i la forta calor, tothom havia sortit i tot estava a petar, és a dir sense reserva anticipada res de res. Automàticament vàrem canviar el xip de la sortida i vàrem anar a conèixer la Savoia, tant a peu com en bici.

Rutes per al Llac Léman en bici.


A part de poder fer la volta al llac (Le Tour du Léman), uns 173 km, tenim moltes rutes i rutetes. El punt de partida serà el Càmping de Belle Repos amb frontera amb Suïssa (Messery), aquí trobem lloc per fi, ja que ens sembla que fem una mica de pena .

Messery-Genève-Messery. 50km

Sortida que ens portarà a conèixer Genève, tan bonica i esplendorosa. Al càmping mateix ja agafarem el Tour du Leman, deixa'n ràpidament l'últim poblet Francès per entrar a Suïssa, d'aquí pel costat del llac fins a la ciutat, que aprofitant els carrils bici anirem a visitar.
Un cop dinats al parc del costat del llac, sortirem per al camí per on havíem vingut, però quan veiem la indicació Suïssa de la ruta 46, la seguirem tot enfilant-nos per petits pobles per sobre el llac, fins a retornar al cap d'uns quilòmetres a la ruta que havíem fet al matí.










Ruta per la " Perla del Llac " 55Km


La "Perla del Llac" és el bonic poblet d'Yvóne, per això farem una sortida matinal perquè fa una calor que l'únic que volem és anar a fer un bany.

Sortirem del càmping i seguirem per la ruta del Tour del Llac, anirem primer al poblet de Nernier i després cap a Yvóne ( millor sortir d'hora, perquè és un poble molt visitat). Seguirem cap a Thonon-les-Bains per deixar el llac i anar cap a l'interior, tot passant per als poblets d'Amnoy,Lyand,Allinges, d'aquí agafem els itineraris 31 i 33 però a l'inrevés cap a Sciez i carretera cap al càmping de nou.

Recordar treure les dades als mòbils, tema Suïssa.





















Se'ns dubta la Savoia és un lloc ideal per la bici, comencem per la Via Rhôna, que va del llac Léman a la Mediterrània, potser la part més interessant és de Valence a Léman, podem deixar el cotxe a Valence i tornar amb tren des de Genève.
Més senzillet, però molt xula la volta al llac d'Annecy d'uns 45km ( no apte per fer-ho en època estival, per la gran quantitat de gent).
I si ja volem coses de gran envergadura, se'ns dubta: Le Tour des Grans Alps, això són paraules gruixudes per fer amb "flaca".
A part de tot això, tot un seguit de recorreguts a colls i collets del Tour, moltes rutes BTT, ben senyalitzades (no com aquí) i grans senders de descens de tots els nivells, que surten de la infinitat d'estacions d'esquí de tota la zona.

Cal tenir en compte que molts càmpings, obren de mitjans juny a mitjans de setembre.


















aquest va del 6% al 9%




Si de coses a fer en bici n'hi ha un fotimer, que us puc explicar de rutes de senderisme o alpinisme que no sapigueu, doncs no serè jo el que ara us expliqui res. Potser com a travesses més conegudes el GR5, Le Gran Traversse des Alps, la més coneguda Le Tour du Montblanc, i moltes més com la dels Aravis.
I se'ns dubta que voleu que us digui de Chamonix, potser una petita recomanació:
El càmping "Le Gran Champ" a Les Bossons, ombreta bona, bona vista i una senyora molt cordial, us donarà la benvinguda a la seva granja.
D'aquí a 1km teniu la parada de bus que en tota la temporada estival, podeu agafar  GRATIS!!!, que us portarà per tota la vall i els punts més estratègics d'un surten les excursions, és a dir el cotxe ben aparcadet (pot ser que n'aprenguin alguns). El tren també és gratis a la vall.


BOSSONS - TACONNAZ
















ARGENTIÈRE









Us deixo unes petites sortides per si de cas:

Glacera de BIonnassay, per le Houches i Niu d'Aguile (1400 m +)
Glacera dels Bossons -Taconnaz (Joction) des de Les Bossons (1600 m +)
Glacera de l'Argentiere,  Argentiere - Lognan - Plan de Vue (1300 m +)
Glacera du Tour, per Le Tour - Les Automes - Refugi Albert I (1400 m +)

(totes aquestes sortides si no les voleu tan costerudes, podeu aprofitar els diferents remuntadors).



COLL DE ROSELEND






En aquest sector dalt del coll trobareu un bon lloc per fer nit amb la furgo, ja que i tenim uns wc totalment ecològics oberts tot el dia, a més al matí ja de primera hora segons les dates i tenim una paradeta de productes de la zona.



PASSEUR DE PRALOGAN (per al mateix coll)


























Deixem  la Savoia, ens ha agradat

tot molt i molt, ara toca tornar cap a casa

amb les butxaques ben plenes de records,

però abans d'arribar farem una petita 

parada al Vall de l'Hérault per tenir-ho 

controlat per unes altres sortides, total 

està aquí al costat.










St Guilhem le Désert amb el seu Pont del Diable.
















































































  


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada