Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 21 d’agost del 2022

Ruta Gravel C-4


 

Sembla que a mesura que anem fent anys anem perden les ganes per fer coses que no estiguin lligades i ben lligades. Quan estàvem esperant el tren que vingues, amb vènia a la memòria les sortides que fèiem de joves els caps de setmana cap el Piri, o els viatges d'estiu a llocs una mica més llunys, però que ara són aquí mateix,  les hores de tren, d'autobús, d'il·lusions, d'amics per compartir moments, i doncs perquè no ho fem quan ens anem fent grans?, bona pregunta... bé i dic persones que ens anem fent grans, però avui en dia també molta gent jove tira de viatges organitzats, travesses preparades, potser no ens agrada el futur incert, el que passarà en cada revolt, la sorpresa, viatjar lent i pausat i descobrir llocs que no entren en les guies de viatge.

Si, aquesta ruta es pot fer en un sol dia, però potser no val la pena.


Ripoll - Olot. 50km


Ahir va ploura amb ganes, sort que no vàrem sortir, doncs i va haver forces inundacions per la zona, avui sortim amb les boires i l'aire ben fresc d'un estiu que ens ha portat molta calor. Sortim de Ripoll i prenem la Ruta Verda del Ferro, primera parada Sant Joan de les Abadesses, mira que hi hem parat vegades a esmorzar, però anirem a veure el Monestir i passejar per als seus carrers. Seguirem cap a Sant Pau de Segúries on deixarem la Via Verda i ens dirigirem cap el  Coll de Capsacosta, en una pujada suau, un cop aquí baixada de les bones cap a la Vall de Bianya, fent una parada per fer un mos sota les taules amb una bona ombra a l'hostal, al costat de la carretera a Sant Salvador de Bianya i gaudir de la seva petita ermita. Seguirem cap a l'Hostalnou de Bianya a on hem d'agafar la Via Verda de la Vall de Bianya, en principi no la trobem, una mica malt indicat, sort d'una senyora a una parada de formatges que ens indica una mica. Arribarem cap a La Canya, per entrar a Olot.

Arribem a la tarda i cap al tard aprofitarem per fer una bona passejada per Olot, que bé so mereix. 

On podeu anar a dormir a Ripoll: Hotel la Trobada Esport. Ben situat i bé tot plegat, menys l'esmorzar que si l'hotel és esport, amb l'esmorzar que et donen ( si demaneu el dolç) tan sols tirareu fins a la sortida de la vila.

On podeu anar a sopar unes bones pitzzes:  Testamatta, ben al centre.

Olot el lloc que vàrem anar a dormir és a la Pensió Els Amolls, una mica lluny del centre, hem d'agafar un tros de la Via Verda del Carrilet per arribar-hi. Tot molt bé, bona gent i simpàtics, l'esmorzar, però és bufet lliure una mica escadusser, sort que nosaltres ja ho preveiem, i vàrem comprar uns bons croissants a Olot. Fins a mitjans d'agost no obren el restaurant, que diuen que està molt bé.




tot sortint de Sant Pau de Segúries




Sant Salvador de Bianya, avui toca teatre al cap vespre


ep!, segur que tornarem per poder comprar formatges , gràcies per la simpatia



Olot - Girona. 70km


Creuarem Olot de ben d'hora, que avui tenim feina, anirem a buscar l'antiga carretera general que ara és domini cicloturista. I que voleu que us expliqui, passarem per als bonics pobles de Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer que tots mereixent una bona visita, i Besalú aquí parada de les bones per decidir quina de les coses podem menjar, perquè tenen una pinta que déu-n'hi-do.

Sortirem del poble pel característic pont i agafarem la carretera direcció Banyoles, i anar a buscar la Via Verda  del Pla de l'Estany. Atenció en l'entrada per agafar la Via Verda, dalt del coll, cal creuar la quasi autovia per un pas concret (veieu foto).

La primera part la que diuen la Via Verda del Pla de l'Estany que va cap a Banyoles, home fàcil no és, però les vistes i els llocs per on passa són immillorables, la veritat que ens ha agradat molt, en dies de vent, potser no seria tan agradable (tot és pista de terra, sense compactar). Un cop arribats a Banyoles començarem la Via del Tren Pinxo, començarem fent la ruta per al llac i després ja agafarem direcció Girona. Al principi de la Via, trobarem carril bici, però al cap de poc ja el deixarem per anar per pista i llocs molt guapots, si passeu abans de les 13.30 per Cornella de Terri, podeu anar a comprar a la fàbrica de xocolata Torras (si no fa calor). I bé, entre camins, pistes una mica d'asfalt ja veiem la catedral al lluny, ja hi som, hem acabat la C-4, i us preguntareu per què C-4?,  per les quatre comarques que passarem, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès, i perquè enllaça 4 Vies Verdes: la del Carrilet, Bianya, Pla de l'Estany i Tren Pinxo.


https://ca.wikiloc.com/rutes-gravel-bike/gravel-4-c-ripoll-girona-111347867



Castellfollit de la Roca


Besalú





entrada a la Via verda del Pla de l'Estany








platja de l'Espolla (ben seca)


estany de Banyoles


el petit Canal




Ull!, aquesta és de la Via Verda del Pla de l'Estany de la Reserva de la Resclosa de Serinyà.


Doncs ja sabeu a prop d'aquí i tenim molt per descobrir, sense tocar el cotxe.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada