Cursor

Crossbone Skull

dimecres, 26 de juliol del 2023

Una Circular de les bones en BTT per Camprodon

 



Ahir a la nit varen caure trons i llamps, i avui ens llavem amb una bona fresqueta, quin gustàs després de les calorades d'aquests últims dies. Bé, ens trobem a Camprodon un cop més perquè el nostre guia de la zona en "Salme", ens porti a descobrir camins i corriols. Aquesta vegada ben humits i ben plens de merda de vaca per tot arreu, i ben fresqueta, es nota que les noies mengen molt de gust.

Doncs sortirem de Camprodon i anirem cap a Molló, tot passant per boscos ben ombrívols i una bona colla de corriols i corriolets, en continues pujades i baixades, fins a arribar a la carretera a tocar del poble de Molló, aquí fem parada a la font, per agafar aigua i menjar una mica, que aviat tocarà la bona pujada.

Sortim del poble amb unes bones rampes fins a arribar a un corriol que va tot paral·lel per uns camps, amb bones vistes cap al sector de Coll Pregon, bé, bones vistes fins a cert punt, ja que de mica en mica tot es va tapant de núvols i boires, al fons ja veiem Espinavell i just quan el camí ens indica la baixada cap el poble a nosaltres ens comença la bona pujada d'uns 5 kilòmetres fins dalt la carena.

La pujada, puja, però sort que el dia es va tapant i no patirem tant, passem entre la vacada del Pla del Graell, ara sí que anem de merda fins dalt. Arribem al collet al costat de Puig Assiol, aquí trobem un corriolet, que la primera part és una mica tècnic (allò que diem 100%ciclable i és mentida, és clar!). Sortim del corriol i trobem una pista que la seguim un tros fins entrar de nou a un corriol que ens porta a uns plans, coberts de boira a on ja trobem el GR 91. Aquí ve la pujada última i la qui se la pugi sense fotre peu a terra, té cervesa pagada a l'arribada a Camprodon. Collons!!!, com ha costat!, no cal pagar res a ningú. Estem per sota el Puig de Sant Joan, i ara si amb una bona fresca i una bona boira, toca el descens, que tot portat per l'Artur i el Txubi, fa que la penya els hi trontolli fins i tot la dentadura.

Però ull!, no badar que al cap d'una bona estona hem de fer un gir a la dreta per encaminar-nos ja al descens final fins a Camprodon.

Una grandíssima ruta, unes bones vistes, el dia perfecta i una bona colleta. Ara tan sols queda fer un bon dinar i ja acomiadar-nos que molts ja comencen vacances.

 

https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/camprodon-mollo-camprodon-per-el-collet-de-la-costa-141421935

















I per acabar, una petita denuncia. L'endemà després de deixar a la colla, pugem a fer una circular per al sector del Vallter, al denominat: Parc natural de les Capçaleres del Ter i Freser. Bé!, doncs tot baixant de la Portella de Mantet i seguint el corriol que baixa cap a les pistes, ens adonem tot meravellats, com una bona part del camí, l'han destrossat (segons ells arranjat), han tret pedres, l'han eixamplat i diverses foteses més, que en veritat no comprenem. Si tota la llarga existència havia sigut un corriol de mal fer, que ha canviat ara?, sobren cales?, potser els que destrossen els camins al final no són les bicis i els caminants. Òstia pot ser que deixeu de fer merdes a la muntanya, els que dieu que la preserveu, una mica de per favor!!.











0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada