Cursor

Crossbone Skull

dimecres, 5 de juliol del 2023

Estiu a Andorra, o principis de primavera?

 


Si ja som a l'estiu, però aquest dia fa un fred de principis de primavera, arribem a la Vall de Ransol, per mirar de fer alguna cosa, no eren aquests els plans del principi, però tal com estan les coses és tirar per al més segur.

Les muntanyes no es veuen, els núvols i la boira ho van tapant tot, optem per anar cap al refugi dels Cóms de Jan, que estan a tocar i fer l'esmorzar i baixar. El refugi està net com una patena, fem una mica de foquet i mengem alguna cosa. Una estona després optem per seguir el GRP per anar cap als Estanys de Meners de la Coma, tot passant per sota el Bony de la Pala, seguim una mica més, però "lo negre" s'acosta i girem cua. Bé, almenys hem pogut estirar les cames aquest matí.








Refugi dels Cóms de Jan


"lo negre" o Mordor


PIC DE LA FONT DELS ISARDS.- (2691m)


  Com el trenet de la Vall d'Incles no arriba i va passant l'estona, el noi del càmping tan amablement ens acompanya cap al Pont de Baladosa. 

Anem pujant cap al refugi de Siscaró i l'estany del mateix nom, ja veiem la pujada al Pas de les Vaques a on un cop arribats ens trobem al xaval de NWPD que venent de Soldeu amb e-biKes, fotillos de rigor i enfilem per la carena cap a "Mordor", no veiem un borrall, volem anar cap al Cap del Port i la Tossa de Siscaró, per baixar cap a l'Estany de les Canals Roges, però ho deixem estar i cap avall cagant hòsties que baixa "lo negre".

Un cop als estanys de Siscaró, deixo a l'Angi que vagi fent i torno a pujar aquest cop per on havíem de baixar, cap a l'Estany de les Canals Roges, que no hi havia estat mai a l'estiu i si puc fer el Tossa del Cap de Siscaró, que és a prop. Però noi, més amunt del llac, les boires tornant a baixar, doncs cames i avall!.

Arribem a la parada del trenet que just arriba, i cap a dinar.





Estany de Siscaró, a la dreta el camí que puja cap al Estany de les Canals Roges i Tossa del Cap de Siscaró


Estany de Siscaró


entrant a "Mordor"



Estany de les Canals Roges.


http://www.campingandorra.com/, Càmping Font dels Ferrosins, un bon lloc, tranquil i el xicot que ho porta en Daniel molt simpàtic. Verdaderament, és un càmping en la natura, podeu fer servir la cuina i la nevera. El trenet de la vall us agafa i us porta cap al Pont de la Baladosa, des de la porta sense pagar, això en la temporada d'estiu que hi ha barrera per entrar a la Vall d'Incles. Al davant del càmping la font de Ferrosins, bonissima i fresqueta.



Trobada amb el de: No Working on Powder Days (NWPD), de Bordes d'Envalira



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada