Cursor

Crossbone Skull

divendres, 5 de gener del 2024

Circular per el Bisaura

 Molts anys per aquestes èpoques abans de tancar l'any sempre fèiem unes colònies d'esquí, però noi aquest any les coses pintant molt malament, i per això ens apuntem a fer una ruta que feia temps que en el nostre amic "Lo Presi" tenia coll avall:"La Circular al Bisaura".





Val doncs, canvien el xip i agafem els trastos per anar cap al Bisaura. 

Aquesta circular de 45 km la traiem netejant-la una mica del:"Trail del Bisaura" que fan cada any per aquesta zona i que bé podem dir que la colla que l'organitzant fan un bon treball tant per la recuperació de camins com també a l'hora de saber com trinxar a la penya que hi participa, per això en diuen "Madafaka Trail Bisaura".

Ja deixem dit ara que són 45 km, i no són plans, totalment pujades i baixades, passatges tècnics i si la cosa està humida o mullada es complicarà molt més, bajà no és una ruta de xiulets i rises, això sí, passarem per llocs molt bonics i vistes expectaulars, tot corriols amagats i alguns netejats i desbrossats, que pot ser que si hi aneu, podent estar tapats de nou.

Si no volem fer la ruta en una jornada que pot ser molt i molt llarga, us proposem la solució de fer-la en dues, la primera, fins a Vidrà d'uns 30 km i un desnivell d'uns 1800 metres, sent també una jornada molt llarga i l'endemà fer una matinal per anar cap a Bellmunt i baixar cap a St. Quirze, rematant així els últims kilòmetres amb la pujadota més dura de la ruta i ja baixada fins a St. Quirze de Besora.

La primera jornada deixarem els cotxes a St. Quirze, a l'aparcament del cementiri i a partir d'aquí ja començarem la ruta, fent la primera pujada al Pla Rebei i seguir per una munió de corriols , cordes i cordetes cap als Bufadors, Llaers, La Cau, Castell de Milany, Masia de Milany, Bauma del Gitano, Puig d'Obiol, Sta. Margarida i Vidrà.


 Allotjaments a Vidrà: Casa Fonda Serrasola o Hotel Espai Vidrà, també ja un càmping, per si algú que estigui molt fort vol portar tendes.


La segona etapa més curta, primer anirem a visitar el Salt del Molí i seguidament  la pujadota a Bellmunt per la "cresteta madafaka". Bellmunt, boniques vistes a la plana de Vic i els Pirineus. Seguirem el corriol per la carena, amb pujades i baixades fins a fer la baixada del matí al Boscatell, a on pel GR arribarem a St. Quirze de nou.

I bé, després dels dos dies de bona ruta, us mereixereu una bona ratafia Bosch que fabricant aquí.

































https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/circular-al-bisaura-157429322

Cal tenir cura de seguir el track amb molta atenció i no passar-vos els corriols.

Moltes gràcies, aquest cop a la penya que m'han passat les fotos perquè em vaig descuidar la càmera al cotxe. Artur, Noi del Montseny, Txubi i Regina.

Gràcies també als nostres guies de la casa de Milany: Lo Presi i Dorgee.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada