Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 18 de febrer del 2024

Ruta Cicloturística de l'Oli amb gravelhttps://ca.wikiloc.com/rutes-gravel-bike/ruta-de-loli-


Arribem a Vinyols i els Arcs i ja notem que avui el mestral ens farà una mica la guitza per fer la ruta circular de l'Oli.

Doncs si, ens hem desplaçat al Baix Camp, per fer aquesta ruta creada l'any 2019 per Bicicamp que varen ser els que varen impulsar aquest gran projecta, que consisteix en recorre aquest territori entre mar i muntanya resseguint tots els seus municipis que integren la Denominació d'Origen Protegida de Siurana, amb la principal producció de l'oliva arbequina.

La ruta doncs ens portarà a visitar a part dels pobles, recorre aquests paisatges agrícoles i els seus camins rurals molts fets de pedra seca, que discorrent entre camps d'oliveres, algunes centenàries, garrofers i si feu com nosaltres que hi anem per finals de febrer podrem veure els ametllers ben guarnits de blanc o rosa. Paisatge ben mediterrani amb les seves olors que podrem anar flairant en el nostre pas. Un paisatge amable tot esquitxat per petits masos de la gent que hi viu i treballa aquesta terra tan a prop del mar.

La ruta al ser circular la podem començar a on vulguem, però potser sempre millor és fer-la  seguint el sentit contrari de les agulles del rellotge, nosaltres la vàrem començar per Vinyols i els Arcs (bon aparcament) d'aquí anirem cap a Riudoms per al Camí dels Matxos i seguirem cap a Reus que no hi entrarem; pel Camí dels Molins Nous. Donarem la volta pel Camí dels Roquís que enllaçarem de nou cap a Riudoms. En aquest punt nosaltres fem una variant, ja que la ruta original fa un tros pel Camí dels Matxos, que ja hi hem passat. Seguirem un tros per carretera que va cap a Montbrió del Camp i la deixarem per anar a buscar la riera d'Alforja i ja enllaçar de nou amb la ruta i arribar a Montbrió del Camp.

Per al Camí de Vilanova arribarem al petit i bonic poblet de l'Arbocet, amb la seva Torre del Gravat. Continuem que ja queda poc per arribar a Vilanova d'Escornalbou, aquí la ruta ja gira per anar direcció al mar, però farem una parada per descobrir la Cooperativa i Centre d'Acollida i d'Interpretació de l'Oli. Aquí la noia que ho porta ens fa unes bones explicacions de la zona a més també porta l'agència de viatges https://elbrogit.com/ca/

Anem de tornada tot recorrent el Camí de les Roques, aquesta part ja és una mica més de baixada però amb una mica de pedretes. Arribem a Mont-roig del Camp, a on enfilem per als seus carrers fins a l'església.

Sortim de Mont-roig i suau baixada direcció cap a Cambrils, com si no, pel Camí de Cambrils. Entrem a Cambrils, deixem el pla de baixar cap a la costa i seguim la ruta pel Camí de Reus que ens portarà de nou al lloc de sortida.


Lloc on podeu fer estada https://ecocampvinyols.cat/ ,està a Vinyols i els Arcs. Cal consultar els mesos que tenen oberts.
Riudoms
Arbocet
Torre del Gravat


Mont-roig del Camp

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada