Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 17 de febrer del 2013

PIC DEL COLLROIG ORIENTAL(2804m)

pujant per la Jaça dels Capellans
gran descens


Sant Martí d'Envalls

preparant l'entrada a la segona part de la pala

bona pendent per el Ras del Carlit

descens suau per anar a buscar el torrent

molt de tou

frikis de neu

ultima part del descens per el bosc

pales finals abans d'entrar al bosc al fons la vall  d'Angostrina

Lius explorant el bosc

El noi del Montseny


La vall d’Angostrina, és una vall de solana de la Cerdanya, per realitzar una sortida amb esquís de muntanya, és necessària una bona innivació, feia temps que hi volíem fer una ruta cap els cims de CollRoig, però mai i havien les condicions necessàries per poder-ho fer, i aquest cap de setmana tot sortint de la Collada de Toses, el tou de neu al altra vessant decidim provar sort i ens dirigim en direcció Ur i cap Angostrina.
Un cop passat el poble d’Angostrina(1400m), tenim que prendre la pista asfaltada en direcció Sant Martí d’Envalls , res  a pocs metres ja tindrem que deixar el cotxa doncs la pista esta totalment plena de neu, si anem amb un tot terreny podrem fer una mica mes però no gaire. Seguirem la pista uns 2 km, en suau pujada, que desprès agrairem al hora de la baixada fins St. Martí d’Envalls, diuen que aquest poble va ser engolit per un gran allau fa molts de temps,església romànica s.XI, aquí comença el camí que va fins les Bulloses a la dreta i a l’esquerra surt la pista que tindríem que agafar i que pren direcció la Pleta de les Escaldes. Nosaltres veien el tou de neu optem per agafar la directa i escurçar. Seguim per el camí de les Bulloses, panel indicatiu,  i creuem el Rec del Carlit, és per la banda dreta del rec, per a on podem veure unes pendents de neu que tindrem que anar a buscar, però primer tindrem que passar el tupit bosc, per això seguim un tros més i en una explanada ens i endinsem, potser son 100 metres  de desnivell de selva, a on ens tindrem que buscar la vida per trobar la sortida. Un cop superat l’obstacle, seguim en forta pujada per una pala, fins arribar a l Jaça dels Capellas, i ja la cosa és suavitza entre petits pins, el rec encara el tenim a la nostra esquerra, seguirem la mateixa direcció fins trobar unes construccions que no sabem ven be perquè serveixen però serà en aquest punt a on tenim que girar cap a la esquerra per anar a buscar unes pales que veiem al fons en vers el Pic de les Toses(2803m), si seguíssim rectes i superéssim la pala que tenim al davant , ens trobaríem que el vent ha tret la neu i tindríem que treure’ns els esquís un bon  tros. Pugem per les franques pales que desprès a la baixada les trobarem perfectes, fins situar-nos per sobre l’estany de Collroig, una suau baixada fins trobar els ferros rovellats del que hauria sigut un refugi(2445m). Ara sols ens toca superar la forta pujada fins  quasi el coll (2725m)que no arribem, doncs el vent ha fet de les seves i seguim en unes quantes voltes per la carena que ens dura a dalt de tot del Pic del CollRoig Oriental(2874m), el cim al estar situat al vell mig de la Cerdanya tenim unes vistes extraordinàries. La baixada per el mateix lloc, apurant al últim tram de bosc, però potser millor això que no fer la gran volta per la pista, això si, sols escurçar per sobre Sant Martí, si tenim assegurada la neu  a les primeres pales.
Cal dir també que avui, no hem tingut un dia molt tranquil, doncs el cel ha estat constantment envoltat per dos helicòpters de la gendarmeria, doncs fa dos dies que busquen a una noia.
Resum de una sortida solitària, en un indret  d’una bellesa increïble.
Desnivell: 1500 metres, 18Km.
Varem ser El noi del Montseny, Lius (dels Pesch), Presi i L

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada