Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 1 de desembre del 2013

TUIXENT

taula per esmorzar

taula també per encerar

Angi

la casa grogue del bosc


al fons el Pedra


  • Sortir de la furgo per fer la ultima pixaradeta abans d’anar a dormir sempre és difícil, amb l’escalforeta que fa dins qualsevol surt. L’aire d’aquesta nit és molt fred, quasi fa mal al respirar, el silenci és absolut solsament la mica d’aire que fa moure les branques fa un lleu soroll, el frontal enfoca la neu i aquesta brilla en petits cristalls, no a sortit la lluna però el sostre esta cobert d’estels, quina pau que és respira aquestes hores a les pistes de nòrdic de Tuixén, potser és el primer cop que anirem a lliscar per novembre, quina sort aquest any !! l’esquí nòrdic va be per agafar fons i tenir tot el cos preparat per treballar en condicions de fred, cames, braços, abdominals...va molt be compaginar-ho amb l’esquí de muntanya i si tenim dies insegurs o de neus dolentes és una bona opció com deia Fritjof  Nansen : “És difícil d’imaginar rés més gratificador i estimulant que lliscar ràpidament pels boscos nevats amb l’agilitat d’un ocell, amb el fred aire de l’hivern acariciant els nostres ulls, les branques dels avets a les nostres galtes. Mentrestant, el cervell i els músculs s’esforcen per evitar l’obstacle inesperat que en qualsevol moment pot interposar-se en el nostre camí. No és com si la vida cultural s’esborrés de cop dels nostres pensaments i és quedés al darrera, com ho ha fet l’aire de la ciutat?. Hom identifica els esquís i la natura com formant una sola cosa. Això desenvolupa no sols el cos, sinó també l’esperit, i té per el nostre poble una profunda significació més del que molts puguin sospitar”.
    Quant l’endemà sortim a lliscar i curiosament quasi sols ens venent a la memòria aquestes paraules del gran xicot Fritjof, m’entres llisques per entre mig del bosc t’oblides totalment de tota la porqueria que estem vivint actualment en la nostre societat i tot el que comporta, son espurnes de felicitat, que poc que costen i que poc és valoren per la majoria de gent. En fi una dissertació, en tot això comença a nevar i a bufar vent serà hora d’anar plegant, ja hem perdut el temps que hem estat fent voltes per aquestes pistes entre mig de grans boscos, ara ben nevats.

    Per el furgoneters, podeu aparcar al aparcament de dalt de les pistes, sobre les 8 del mati obren els serveis i estan molt nets i acurats, també tenen una sala de pique – nique per si no voleu fer els àpats a dins la furgo.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada