Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 21 de setembre del 2014

RASOS DE TUBAU EN BTT




Sortim de Campdevànol amb les primeres fresques del mati per el camí ral que ens portarà suaument fins a Gombrèn, cosa que farà que puguem escalfar una mica les cames. Tot esta humit i remullat per les ultimes i abundants pluges d’aquest últims dies i el paisatge ja comença agafar una mica els colors de la tardor. Els basalts estan present per tot el camí cosa que ens fa reflexionar per fer la primera pujada, doncs tenim dues opcions i la mes rapida per pujar al collet de Fatjaneral la tindrem que descartar dons és una pista molt fangosa, optem doncs per anar cap a Coll de Merolla. Sortim de Gombrèn per carretera i tot sortint de la primera corba agafarem la pista a l’esquerra la qual deixarem per una altre menys fresada, marques vermelles ruta de l’ermità, aquest tram és una mica emprenyador, tornem a sortir a la carretera i passat un revolt tancat prenem de nou una pista a l’esquerra, que al final és converteix en corriol, seguirem trobant les senyals vermelles, ja no el deixarem, la cosa va fent per de sota la carretera fins arribar als plans de coll de Merolla (1107m), anem al refugi a prendre quelcom i a veure si veiem al amic Toti Vales, aquest però no hi és.
Anem ara en direcció el Coll de Palomera, la pista és rapida, a sobre mateix tenim l’objectiu d’avui el Pedró de Tubau, però encara tindrem que fer una bona marrada per arribar a dalt. De Palomera anem cap el proper coll de les Xicotes i és a partir d’aquí a on ens venent uns parell de kilòmetres, de bassiots, rampes i pedres que faran suar i de valent, en un moment donat deixem la pista i per un marcat camí que farem a peu fins arribar a Fatjeneral. A partir d’aquí ja anirem per la carena per corriol, trossos a peu, altres en bici, alguna baixada alguna que altre carretejada e inclòs un pas de roca , les vistes son fenomenals per un costat la serra de Montgrony,  i per l’altre una gran quantitat de turons i massa boscosa que és perdent a l’horitzó fins Montserrat, per sota a la nostre esquerra la cinglera i el bosc penjat. Passem per la bassa de Corrubí, ja ens falta ben poc, les ultimes esbufegades i som al cim (1543m).
Cim amb una capelleta dedicada a sant Marc, però sembla ser que alguna vacota atea a deixat una bona tifarada a sobre, fotos, menjucada i cap avall que fa baixada i quina baixada!!! El kilòmetre vertical amb pedrotes i a veure qui s’ha la fot abans, fins la Creu de de Soler(1313m). Ara seguirem un reguitzell de pistes que aniran portant-nos per sota dels Rasos de Tubau, aquí el terreny és més argilós i amb les pluges, fan unes bones basses o piscines amb uns bons paranys, algú del grup una mica mes i no  en surt . Així doncs anem fent la volta, els núvols amenaçadors i la xafogor d’aquesta vessant surt, incomodant una mica, de la Creu de Soler anem cap a Pla dels Roures, Corrubí i el Collet Roig, semblava sobre planell que la cosa seria per passar l’estona, però tot son pujades i baixades curtes, arribem per fi  al Pla de la Llobera, amb el camí que enllaçaria amb Fatjeneral, però ara com si diguéssim no en tenim gaires ganes així que tirem avall cap el Collet de l’Auró, aquí comença la tracota final, la trialera dels Emprius dels Bufatals del serrat de l’Auró o l’itinerari 20b, de les rutes BTT del Ripollès, és a dir senyalitzat per les marques dels Centres BTT, a mes de marques verdes i blanques de sender de Campdevànol, aquí els “descenders” és posant  al davant marcant ritme, el demes a la cua, el cansament , la falta d’aigua als dipòsits i la gana passant factura a la penya. Al cap de una bona estona i força desnivell fet en baixada ja tenim el poble al fons, deixem el it.20 i per pista entrem a la població, semblem estàtues de fang, però be, una gran satisfacció per la ruta tan exigent  que acabem d’escometre .
En resum un gran itinerari de BTT, no fàcil ni molt menys, però de una gran bellesa en tot el seu entorn del recorregut. 47Km, 1400 de desnivell i unes 6 hores de pedaleig.
I la penya del Sorreig que han vingut: Eladi, Mes mes Muntanya (Jose), Capitain Salme, tècnic en navegació J.J Padnon, Artur i jo.
Millor època del any: primavera i tardor.
Lloc per menjar: Cal Carter davant l’església. També tenim una font al davant.
Per dormir: Càmping el Moli a prop de Gombrèn a peu del camí ral.
Per les furgonetes, la cosa esta complicada per el sector de Campdevànol  doncs al haver, l’itinerari tan visitat dels gorgs del torrent de la Cabana, si no s’aparca al lloc indicat, pagant és clar, trobareu que potser al tornar un full que no estarà en blanc. A Ripoll en el Centre d’Acollida Turística és un bon lloc a mes i teniu Wifi gratuït, és el punt de partida de la via verda de la Ruta del Ferro. Màxim de 24 hores la estada.


http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7832940


cami ral.  Sant Llorenç de Campdevànol

Eladio

camí de Merolla

Mes i mes muntanya als prats del coll de Merolla

Salme al fons la punteta del Pedraforca

pujant al coll de Fatjaneral

descens per els Rasos

al fons coll de la Creueta , J.J i Artur planes dels Rasos

pas delicat

Mes i mes muntanya, J.J , eladio, salme i Artur, al Pedró de Tubau. (1543m)




Eladio al sector 20b de el serrat d'Auró

Campdevànol al fons.







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada