Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 19 d’octubre del 2014

ROCA CENTELLA EN BTT




1001 metres, ni mes ni menys és l’alçada de Roca Centella, o el Mojó, per la gent de les nostres contrades no és molt coneguda però la gent del Vallès Occidental i sobre tot dels  pobles de la Garriga, Cànoves, Samalús o Figaro, be prou que saben on és.  Del Tagamanent surt una serra que tot deixant la que va al Pla de la Calma i el Sui, enfila vers les Carenes d’en Bosch i va a morir a la punta de Roca Centella, com una proa que vulgui sortir de la serralada, per això la vista des de dalt és a tota la rodona, Montserrat, Berti, la serralada litoral, el Tagamanent, el Sui, el Turo de l’Home, Matagalls.....per això vàrem decidir que la Pirata d’aquest any fos en aquest cim.  Be i la Pirata? Doncs la Pirata és una ruta en bici de muntanya  que fem cada any sortint de Mataró cap a.... Montserrat, Turo del l’Home, Tossa... anar i tornar o sols anar intentant sempre que la ruta sigui el màxim possible  sense trepitjar  carretera, aquest cop seria anada i tornada.
Aquesta vegada però la mala astrugància va fer que molt del personal que tenia que venir per una cosa o un altre varen anar fent llufa, en resum que al final vàrem quedar 2 per tirar endavant la sortida.
Sortim de Mataró i enfilem cap a Parpers per el camí del pont del Espinal i pla del Espinal, aquí prenem el GR 97.1 (el qual podríem seguir fins quasi fins Corro d’Amunt, però nosaltres vàrem fer algunes variants) en baixada, en un punt el GR fa una volta per el serrat de Can Mates, nosaltres tallem per una pista que ens portarà passar per de sota dels turons de la Simona i Cremat, per entrar al poble de Sta.Agnès de Malanyanes i buscar de nou el GR que ens portarà a creuar el Congost, tornem a deixar el GR i agafem ruta bici (9) per creuar l’autopista i enfilar ja cap el Vallès per pista entre camps i sempre en direcció nord, no tardarem de nou a connectar amb el GR, que el creuem i prenem un nou itinerari de bici (2) cap a la Foradada i connexió amb el Pr c-142 i el GR de nou, anem direcció Marata, la ruta és força agradable no cremem molt de combustible per el que ens vindrà d’aqui poc i que ja tenim al davant,  poc passat Marata deixem el PR i el GR és cohesiona amb el GR 97 cap a Corro d’Amunt a un farem una parada en el bar del Poliesportiu per posar gasolina.
Enfilem cap a Samalús i un tros de carretera fins mes o menys l’alçada de la font dels monjos, a on prenem una pista molt heavy-metal, que ens portarà a la pista que ve de la Garriga, aquí comença el calvari de rampes dures  i de molta calor això que som a la tardor, anem guanyant alçada de mica en mica, però no és fins per sota el turo de Santa Margarida que la cosa no afluixa, ara anem per sota la llarga carena, les vistes son fenomenal a banda i banda i els kilòmetres és van fent millor, a prop d’arribar al cim tenim un coll que agafarem la pista de la dreta i baixarem per la pista que ve de l’esquerra al mateix punt. Les ultimes rampes també se les portent, un cop la pista ja tendeix abaixar, trobem una fita i un corriol que ens porta al cim.
Tornem de nou a la pista i baixada, però tan rapits que ens passem el coll i tirem cap el Figaro, sort que ens donem compte de la pífia, això si ningú ens treu tornar a remuntar.
Resseguim uns quants kilòmetres per on havíem pujat fins arribar a un coll que girem a la dreta i en bona baixada en pista per sobre del torrent de Vallfoncesa fins trobar la carretera a 1 km de Cànoves, a un farem unes birres i uns bocates.
Una mica endormiscats anem vers Cardedeu, per pista rapida i en un tres i no res ja hi som. Creuem el poble i passat la via del tren prenem un tros de carril bici i anem cap cap una estació transformadora i d’aquí  a buscar el pas per travessar el Congost.
Ens queda la ultima baixada ja ben entrada la tarda cap a Sant Esteva del  Coll i el Collet i carretera i manta fins la font del sot i Dosrius i per el costat de la riera fins Mataró.
Bona i gran ruta del mar al Montseny, tot travessant la serralada litoral.

Vàrem ser el Salme i jo, 85km i 1700 de desnivell. De 6 a 7 hores sense contar parades.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8052367



Pla del Espinal i GR



Roca Centella, al fons el Tagamanent

comença la baixada al fons els Cingles de Berti





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada