Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 26 d’octubre del 2014

PUIGSACALM per els ganxos Nous i Vells





Sortim de Joanetes en direcció St. Magdalena per Can Guilla, tot molt ben indicat i senyalitzat, no te pèrdua, això si la PUJADA fot una bona pujada de quasi 45’ tota tiesa fins el començament de la Canal Fosca o dels Ganxos Nous, doncs i trobarem alguns ferrots per progressar dins l’estreta canal, no és difícil ni necessitarem cap tipus d’estris de seguretat.
Cal també estar la a la guait doncs en un moment donat un petit corriol, dins la mateixa canal en portarà a un balconet amb unes vistes extraordinàries de tota la plana d’en Bas a mes i tenim una petita campana que podrem tocar.
Un cop dalt de la canal fem algun que altra pas amb ferros per arribar a dalt de Sant Corneli, a sota nostre veiem l’ermita de santa Magdalena  del  Mont i mes lluny tota la carena des de el Canigó fins el Puigmal, encara sense neu i amb la calor que fa aquesta tardor, la veritat és que el boscos estan secs i ressecs.  Baixem cap el coll de Santa Magdalena a on trobem dos indicacions a l’esquerra el pas dels Burros i a la dreta el Puig dels Llops nosaltres seguirem per aquesta entrant per un bonic bosc  per el qual el camí dona tota la volta al Puig dels Llops, per superar la paret triangular de pedra. Un cop al coll anem a  fer el cim, coronat amb una senyera, i farem aquí unes barretes doncs veiem el Puigsacalm curull de gent.
I si algú va dir que avui aniríem de “tranquis”, doncs s’ha equivocat doncs resulta que algú comença a corre, i apa, anem-hi!!  Fem el Puigsacalm, i cap a vall, primer en direcció el coll de Bracons, però en un moment donat, indicació del camí dels Burros, doncs cap allà que hi anem i l’últim paga el veure, la veritat el camí se les porta i cal anar amb precaució, anem rodejant les parets del cim fins retornar denou al coll de St,Magdalena, ara no prenem el camí de un havíem vingut si no un corriol que surt a la dreta i que agafarem uns metres per agafar un altre, fites de pedres,  corriolet en forta baixada i que entra a una canal estreta i ens porta als ganxos vells, no te pèrdua sols i trobem un camí però val no badar, doncs no seguirem per dins la canal tota l’estona,  si no que anirem a buscar unes plaques llises de pedra.  Un cop superat els ganxos, el camí segueix per sota el cim dels Llops i fa forces pujades i baixades, amb molt bones vistes i alguna que altre relliscada.
Tornem a enllaçar amb el camí del qual havíem pujat i ara si baixada i si al anar la cosa se’ns ha fet feixuga ara la baixada i corrents i saltant per les pedres , en un  tres i no res hem sigut a baix de Joanetes.
Una bonica sortida de unes 3 a 4 hores a molt estirar i uns 1000 de desnivell.
Millor època per fer-ho, primavera o tardor.
Joanetes  és un  poble molt petit  de la Vall d’en Bas a prop d’Olot i ha un restaurant carot els caps de setmana.

Sortida realitzada per Artur, Eladi, Benet el noi del Montseny i jo mateix.



Bona pujadota

entrant a la canal dels ganxos nous


Eladio

la campana

corrent cap el pic dels Llops

corrent cap el Puigsacalm


cami dels burros

benet el noi del Montseny als ganxos vells

Artur als ultims pasos dels ganxos vells

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada