Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 21 de febrer del 2016

Circular per els Perics






Deixem el cotxe al aparcament del sector de” le Village” el mes baix de les pistes d’esquí  de  Les Angles, a primera hora del mati que encara no han obert l’estació, remuntem per la pista Petits Princeps per anar a buscar la verda de Lllaret que anirem seguin plàcidament.
Pujar el Mont Llaret (2376m) que és el nostre primer objectiu difícilment és pot fer sense passar per pistes d’esquí, per el qual és millor anar-hi a primera hora, seguirem doncs per la pista LLaret i un cop arribats al començament de una pista per raquetes seguirem pujant per el costat de la pista d’esquí per un camí paral·lel fins trobar un altre pista provinent del sector de la Balcère la seguirem tot passant per el costat de varis remuntadors fins trobar l’acabament de les pistes i la pista negre Perbory, abans d’arribar ens enfilarem per el bosc tot seguin uns punts grocs en el arbres que anirem seguin en dreta pujada al costat d’aquest forapista fins dalt de tot del Mont Llaret, cim amb una gran creu. Aquí tenim a la vista totes les muntanyes ben curulles de neu, Carlit, Perics, Pic de la Portella Gran, Morters... seguirem una mica en pla per començar de mica en mica la baixada, trèiem pells,  i comencem el descens per bosc, cal parar molta atenció doncs en un moment donat tenim que creuar uns filat i aquest amb la neu resta amagat com una trampa, jo mateix  m’hi vaig trobar amb els esquís clavats i volant.
Després de les ultimes nevades la neu en aquest sector és pols i com diuen,  xalem de valem. Seguim baixant en direcció el llac de les Bulloses que el tenim a tocar, ens trèiem pells per creuar el rierol per un pontet i tornem a posar pells per remuntar per suau pujada en direcció el refugi de la Balmeta que no hi passarem doncs anirem pujant cap el estany de la Llosa, la calor és fa acta de presencia i comencem a notar els seus efectes amb els pams de neu que se’ns fan a sota els esquí, cadascun fa el que pot per avançar millor. Entrem a la coma de la Llosa per aquí la neu esta mes compactada i és pot anar millor fins arribar al coll que separa els dos Perics, esquís a la motxilla i continuem per la carena sense neu cap el Petit Peric. Ara si toca la bona baixada per la pala que anem apurant la baixada, ara si, fins la Balmeta. Volíem seguir cap el Pic de Pam i retornar cap a les pistes, però la neu en aquest sector esta força malament i per arribar a l’estany de Vallserra no ni ha.
Tornem a posar pells i comencem a remuntar cap el  Mont Llaret, i de nou carregats de neu a les soles dels esquís. Del cim baixada per pistes fins el punt de inici.
Molta neu en el sector del Capcir i una ruta llarga 24km i amb desnivell de 1700m, per fer una mica de cames i de gana, be i com algú tenia molta presa per arribar d’hora a casa no vàrem ni menjar, una birra compartida i cap avall. Ens en deu una!!

Vàrem compartir traça: Benet, Artur, Presi, J.j Padnon i jo mateix. 


http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12344348




quina colla!!!


pow baixant cap a les Bulloses

creuant el petit pont

Bulloses 



coll dels Perics



carena al fons Pic de la Portella gran


Benet, al fons Serra de Madres

J.J Padnon


Brrrrr, els raqueteros aprofitan traça

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada