Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 26 de maig del 2019

Vertical al Turó de l'Home



Avui us presento una ruta per el Montseny, d’aquelles que en podríem dir “vertical race”, doncs pujarem al Turó de l’Home des de el poble del Montseny.
Podem deixar el vehicle al aparcament del poble i d’aquí anirem a buscar el GR5 que surt ja de la plaça i passa per el costat de una petita gasolinera, cal dir que el recorregut esta totalment ben marcat i no ens caldrà ni gps, planell, ni res de res, sols anar seguint les indicacions del GR que en el primer tram anirà acompanyat de la ruta “La Tourdera”,variant a peu.
El primer sector que podríem dir fins la Plana del Coll a prop del càmping de Fontmartina i punt d’informació del Parc, la cosa va força be per entre bosc de pins i alzines, a partir d’aquí deixarem el GR5 que va cap a Fogars i prendrem la variant de GR5.2, que al principi va un tros per carretera i a continuació agafa una pista que aviat la deixarem i començarem el tram més dur i que ja no deixarem, seran uns 700 metres que ens quedaran fins el cim de el Turo de l’Home, tot drets i que ens aniran molt be si porteu els bastons per ajudar una mica en l’embranzida, així fins arribar al coll de Sesbasses i últims metres fins el cim.
La tornada la farem per el mateix itinerari, la gracia d’això també arribar a ser, si teniu ganes de provar forces, es intentar fe la pujada amb un màxim de dues hores, aquí ho deixo.
Ruta ideal per fer-la tot l’any, però si la feu al estiu la ultima part és a la solana, per el que és millor matinar una mica.
I com a premi, que millor que una bona cerveseta a qualsevol bareto del poble del Montseny.

Total 22km anada i tornada i 1200 de desnivell  positiu.






cau dels mussols


una senyora que surt a pendra el sol




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada