Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 10 de novembre del 2019

Puig de Cadiretes i Puig d'Arques en BTT

Portal de Sant Benet, sant feliu de Guíxols




Fa un fred que pela, avui hem quedat per fer la ultima de btt de la temporada, doncs sembla ser que les muntanyes ja comencen a estar ben blanquetes i els esquís ja comencen a demanar guerra.
Sortim de Llagostera, a una temperatura de 1 grau, anem ben abrigats, però a la que comencem  a pujar les primeres rampes anem fent el sistema ceba, anar traient roba. El dia és clar i al fons ja veiem el Pirineu ben nevat, ahir a la nit va plourà i els camins estan força plens de bassiots, però el terra esta en optimes condicions per anar en bicicleta sobre tot en aquest terreny de sauló.
Be seguim, anem deixant el pla i anem per agafar el camí del Carrilet Groc, aquest si que no n’aviem sentit a parlar. A partir d’aquí la cosa ja comença a picar mes fins que trobem la carretera, que seguirem uns quants kilòmetres fins trobar una pista que ja ens portarà fins el cim de Cadiretes (519m) al Massís de l’Ardenya, les vistes a mar i muntanya amb el dia tan clar i net arriben fins a ben lluny. No ens hi parem gaire que el dia és curt i ja feina a fer.
Retornem de nou fins trobar la carretera, la creuem i seguim per pista per sota de unes antenes, la pista va carenant, tot veient el mar per una banda i per l’altre les Gavarres, cap a on anirem mes tard.
Sembla que la caloreta ens va acompanyant a mesura que passant les hores, alguna pujada, alguna baixada molt dreta i enxargaiada i baixada final cap a Sant Feliu de Guíxols, a on vora el mar fem una paradeta per fer un menjuc de barretes.
Travessarem  Sant Feliu i anirem en direcció a Santa Cristina d’Aro per un bonic corriol al costat de la carretera que ens portarà a buscar un camp de golf, per aquí i trobem una pista on hi ha un indicador que ens indica que el pas esta tallat, però nosaltres endavant, fins trobar el perquè, el Riudaura s’ha emportat la pista i sols hi ha un petit pas, que en un moment o altra s’enfonsarà, passem rapits.
Anem tot seguit a buscar la Via Verda del Carrilet, per poca estona, doncs tenim que agafar un corriol a on ja començarem la pujada de les Gavarres. Aquí comença el tram mes duret de tota la ruta, la cosa va pujant de mica en mica, trams de camí empedrat , alguna que altre arrel, una mica d’equilibris per aquí i per allà. Trobem la carreta que va a Rumanyà i l’agafarem uns kilòmetres , que ja aniran be per relaxar les cames.
En un moment donat trobar les indicacions del GR 92, que ja anirem seguint tota l’estona fins el Puig de les Arques. Seguim doncs el GR, que com sempre aquest acostumant a ser força entretinguts fins Rumanyà. Al començament mateix del poble, seguim un corriol fins la Creu de Rumanyà. Baixem fins una pista asfaltada que ja ens indica la direcció del cim de Puig d’Arques que ja podem anar veient al fons amb la seva característica silueta de la bola blanca.
La cosa va pujant, però a partir de Can Mas Poncet, ara encararem cap el coll de Can Llach, la cosa apreta més i cada cop mes, fins arribar a una esplanada a on veiem una pista que surt a la nostra dreta que és per on tornarem, nosaltres seguirem tot dret i decidits a buscar uns noves rampotes, sort que estan asfaltades fins trobar un collet, ja som ben al sota de la bola blanca al Pla de Can Sabaté, però carai!!! Ara ens toca la rampota del dia, com a regal final !!!!
Som al cim de les Arques (533m), vistes a mar i muntanya, les Medes, la Bisbal, el Canigó nevat, el Puigmal, ja comença a fresquejar el dia és va tapant de mica en mica, les prediccions de la meteo ja deien de un final de tarda ennuvolat. Be però ara si que ja tenim la baixada, primer corriolet per anar a buscar la pista que primer en baixada i després sorpresa de una petita pujada per anar en direcció a Mas Sitjes i bona baixada cap el encreuament que hem estat abans a on girem a la dreta, per ara si entre bosc d’alzines i terra ben mullat  anirem a buscar laultima baixada del dia de uns 10 kilòmetres, que ara si que ens la hem ben guanyada, fins trobar els camps de les afores de Llagostera, a on el guia del Montseny ara guia de les Gavarres, ens porta a fer un bon menjuc, de cloenda de temporada.

Ruta de 65 kilòmetres, tot recorrent el Massís de l’Ardenya i les Gavarres, mar i muntanya, amb uns 1300 de desnivell positiu i sobre tot recomanable fer –la qualsevol època de l’any menys a l’estiu.

Fórem: Salme, J.j Padnon, el guia del Montseny i ara de les Gavarres Benet i jo .



Puig de cadiretes






Sant Feliu

pas perillos del Ridaura


comprovant Gps, GR 92

Creu de Ridaura


Puig d'Arques







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada