Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 20 de novembre del 2022

Turó de Collsaprunera - Turó del Pou d'en Sala, en Circular (Montseny)

 


Turó del Pou d'en Sala




Que bonicot que està el Montseny amb les tonalitats de colors de la tardor. Avui ens trobem una bona colla a l'aparcament del Club de Polo de Sant Antoni de Viladrau, a pocs kilòmetres abans del poble de Viladrau, per fer una bonica circular per aquests paisatges tan tardorencs.
Començarem planerament tot seguint pel marge dret de la Riera d'en Sala entre prats ben humits, però de mica en mica la cosa ja va pujant, i fort, al fons podrem anar veient els gorgs del Torrent dels Rentadors. Anem guanyant desnivell entre boniques fagedes, el corriol fa unes bones pujades i baixades, i en algun moment arribem a tocar l'aigua de la riera.
A l'alçada de quasi uns 1000 metres, poc abans de tocar l'agulla de Castellfitó (antigament fins i tot, s'hi havia obert alguna via d'escalada), creuem la riera i fem la pujada que ens portarà al Coll de les Tres Creus a tocar de l'ermita de Sant Segimon. Aquí fem reagrupament i un petit menjuc, mentre que les boires van tapant el paisatge que tenim al davant i per on hem d'anar.
Continuarem pujant cap al Turó de Sant Miquel dels Barretons, al fons, entremig de la boira, la petita ermita de Sant Miquel. Seguim per la carena i la boira sembla que deixi pas al cel clar i a una temperatura més agradable i no tant frescota.
Turó de Collsaprunera, i ja comencem per fi a baixar, que ja va tocant, fins a trobar la pista que va cap a Sant Segimon, la seguim una curta estona fins a creuar el Sot de les Estelles i breu pujada cap al Pla de Cinc Sous, a partir d'aquí, per un bonic corriol amb molt bones vistes seguirem per tota la llarga carena que sempre va en cota de 1200 metres, tot fent un seguit de turons: el dels Esqueis, el de les Terma d'en Planes, Queredes, el de les Dalles i el del Pou d'en Sala, que ja serà l'últim abans de començar la forta i bonica baixada per al divertit corriol entre bosc que més d'un l'hi treu la pols a les sabatilles.
Un cop acabat aquesta llarga baixada ja prenem una pista entre bonics castanyers per retornar de nou a l'aparcament.

Bonica sortida d'uns 17 km i 1000 metres de desnivell amb la gran companyia d'en Txubi, el noi del Montseny, l'Artur Pretel, Pomoco brillapoco el amigo de los niños o també conegut com a Nocilleitor, la Su, lo Presi i jo.










al fons el Torrent dels Rentadors i els seus gorgs
























entre la boira,  Sant Miquel dels Barretons


cap al Turó de Collsaprunera





i com va dir un bon company: ici le Cirque du Solei :










0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada