Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 21 d’agost del 2023

Pic de la Cabaneta (2863m) i els estanys de la Vall del Riu

 


Els Plans, ja fosquejant

Mira que hi hem estat vegades a Andorra, en totes les estacions de l'any, a peu, amb esquís, i hem fet doncs moltes sortides pel territori, però sempre hi ha un racó a on no havíem estat i això és el que passa a la Vall del Riu, que en teníem ganes de fa temps, sense anar més lluny fa un mes que ho vàrem intentar, però la pluja ens va fer enrere.

Potser ara aquesta zona s'ha fet famosa per al superpont tibetà que hi ha sobre de Canillo i que creua la vall en el seu final. Per això ara és millor començar la ruta per al petit poblet d'Els Plans i deixar que tota la penya gaudeixi d'aquest pont, nosaltres ho farem per zona més tranquil·la i tan tranquil·la que poca gent hi trobareu, potser per la llargada del recorregut o bé perquè sempre es tendeix a fer cims per llocs més coneguts i freqüentats, cosa doncs que no serà aquest cas, perquè aquesta vall el que sí que té, serà el seu absolut silenci i la preciositat de tot l'entorn que anirem gaudint pas a pas.

Deixarem doncs la furgo al petit poblet d'Els Plans, lloc tranquil i sense brogit, inclús al vespre ens venen a fer companyia i petar la xerrada uns veïns del poble, que no són andorrans sinó catalans que ja portant tres generacions que hi són i que d'unes bordes varen fer uns petits apartaments i si, el món és un mocador, perquè gent que coneixien també els coneixíem nosaltres, en fi, una bona vetllada.

I la ruta, dir que començarem amb una forta pujada a solei per anar a buscar un bosc que anirem pujant suaument, tot veient al fons el pont tibetà. Del bosc sortim a uns grans plans amb una borda al fons i ja al cap de poc arribem al petit refugi lliure de la Vall del Riu. A partir d'aquí la cosa ja comença a fer bufar, fins a trobar el primer llac, en seran uns 6, de totes mides. En arribar a l'últim a sota mateix de la Collada Fonda, podem decidir o fer el Pic de l'Estanyó o el Pic de la Cabaneta. Deixo a l'Angi que ja en té ben prou i faig l'última i llarga pujada cap al cim, on trobo una parella. La tornada la farem resseguint el camí de pujada.

Ruta molt ben marcada amb els típics punts grocs, la part final només els trobarem a la cresta abans del cim. 

Horari tot anant sense presses unes 7 a 8 hores, seran 16 km i 1000 metres de desnivell positiu.

Refugi de la Vall del Riu

Estany Gran de la Vall del RiuPic de la Cabaneta de la all del Riu al fons la Serrera


Estany Gran al fons, tot baixant del cim


al fons el cim

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada