Cursor

Crossbone Skull

dimarts, 17 de setembre del 2024

Matagalls per el Sot de la Vila


 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/matagalls-per-el-sot-de-la-font-de-la-vila-185219695


Quantes vegades hem pujat al Matagalls?, per quants camins?, la veritat que molts, però sempre queda algun llogaret per descobrir i aquest és el cas de pujar el Matagalls per al Sot de la Font de la Vila (segons l'Alpina) i en altres llocs s'esmena com la Font d'en Vila. La veritat sigui dita, que serà una sortida que ben segur no hi trobarem a ningú.

Deixarem el cotxe a l'aparcament per excursionistes al costat de l'Hotel Sant Bernat i tot seguit ja començarem a pujar de valent (marques vermelles) entre bosc d'alzines fins a creuar una pista sobre la cota 1100 que l'agafarem cap a  l'esquerra (deixem marques vermelles) on trobarem tot seguit la Font Cidera, que la veritat és una mica decebedora.

A partir d'aquí agafem un corriol que ja comença a pujar amb ganes, el corriol de moment es força net, però a mesura que ens acostem a la nostra esquerra, a un conjunt de roques, Camp Sesagulles, les falgueres ens tapen tot el corriol semblant ben bé que estiguem a la selva.

Podem acostar-nos a les roques i fer una mica la cresta, que sense ser difícil, podrem tenir a la vast unes vistes fantàstiques. Tornem doncs al petit replà i aquí hem d'agafar, sense camí (alguna fita) que entra a la fageda, aquest tram potser és el lloc més perdedor, perquè el corriol tant apareix com desapareix, podrem ajudar-nos d'algunes fites que anem trobant, però de ben segur que sense el GPS, la cosa seria molt més feixuga, perquè sincerament no crec que per aquí i passi ningú.

Un cop superada la bonica fageda, sortim a uns plans i un rierol, a mà dreta tenim la font. Aquesta va ser inaugurada l'any 1961 per als "amics de l'aplec del Matagalls", però alguns brètols varen fer malbé les rajoles. D'aigua no en surt, el Montseny pateix sequera de fa temps. Deixem la font i per un caminoi tapat completament de falgueres anem a buscar el Collet dels Llops i ja camí normal del Matagalls, que el tenim a tocar.

La baixada ja farem per un camí més conegut, però tampoc vol dir que hi passi molta gent, collet de l'Home Mort, Turó de la Bandera, Puig Sacreu i baixada directíssima i molt llarga, cap a Sant Bernat, (tota la baixada esta marcada amb punts vermells).

Una nova manera de pujar al Matagalls per un lloc feréstec i solitari.



Font Cidera



a l'esquerra roques de Sesagulles






Font de la Vila o d'en Vila




1 comentari: