Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 2 de setembre del 2012

Cerdanya - Roca Foradada BTT

Per fi la calor i la xafogor a deixat pas a l’aire fresquet o fredot, a primeres hores del mati a la Cerdanya. En Toni Llovet, com un gran coneixedor de la zona en rutes BTT, ens te preparat un recorregut dels de 5 estrelles gama alta, que com ell diu : curt – intens però molt divertit.
Sortim del poble de Talló, amb moltes ganes de pedalar amb aire fresc, la direcció és vers la vall de l’Ingla, els primers kilòmetres al costat del riu son molt agradables de fer, fins el punt  en el que deixem la pista que puja cap el refugi dels Cortals i prenem a la dreta la pista que va en direcció la Serra del Gavarret. Primer passarem per les cases de C.Serra i la pista ja comença a picar una mica fins arribar a dalt del coll de Baixer aquí fem un gir  de 90 graus i prenem un corriol(sense cap marca) que va per dins el bosc i ens portarà dalt la serra del Gavarret en un petit prat. Aquí creuem una tanca i seguim en pla i baixada fins trobar unes fites on deixem el corriol i en prenem un altre en pujada, que al principi farem a peu per de seguida anar sobre la bici. Estarem passant per de sota la Roca Foradada, el corriol no arriba a ser molt tècnic però cal presta atenció. Així fins trobar una pista, i el Corral de la Por. Si ens girem veurem la Roca Foradada, que abans no havíem vist. Seguim en pujada fins el coll de Prat Sist i a poc tros arribada al refugi dels Gonec (1765m).
Aquí comença la gresca un corriolet petit que passa per sota el Serrat de La Vetosa i que resulta ser una meravella, tan per les vistes sobre la plana Ceretana, per el bosc per on transcorre com per el seu recorregut llarg i entretingut, sols tenint uns pocs passos molt tècnics els demes és poden fer molt be.
Així amb alegria arribem al Aula de Natura  de Cortariu, però seguim  prenen una pista a la dreta vers en direcció un camp de futbol, el qual deixem per agafar un camí marcat com 815, de nou corriol extraordinari fins trobar una pista que en baixada ens portarà primer a Pi i desprès al lloc de sortida Talló.
Si senyor, curt – intens – divertir i ara a més podem dir que molt recomanable de fer. Total 26 km, 900 de desnivell i 2h30’. Hem sigut: el guia espiritual Toni Llovets, Toni Salme, German i Xavier.

molta penya per el camí

German,Salme,Xavier,Llovet

Salme en plena baixada per bosc

refugi Gonec

German en tram obert

tram complicat

al loro!!!!

bonic cami enpedrat

Talló al fons

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada