Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 23 de setembre del 2012

LA CARENA DELS 7 CIMS

Com a cloenda d’estiu, aquest dissabte ens dirigim cap el coll d’Ordino a deixar un cotxa i preparar un altre a la vall de Ransol, tot això a Andorra, per fer la travessa dels “7 cims”.
El dia és molt net i clar això pronostica que tindrem bones vistes en tot el gran recorregut de 15km de carena i 1700 de desnivell positiu. Comencem primer per el Casamanya S (2740) seguim al proper cim del Mig(2725m) i al tercer el Nord (2752m) a partir d’aquí la cresta és complica una mica per baixar cap el coll d’Arenes amb algun pas amb cadenes, però facilet. Del coll remuntada per anar a buscar la cresta de l’Estanyo, a partir d’aquí fins el cim de l’Estanyó (2915m) la cosa la fem més a poc a poc, per superar els fàcils passos de roca. Del cim de L’Estanyo a la Cabaneta(2862m) resseguint la carena sense cap problema. Descens de la Cabaneta, per una tortuosa i difícil tartera que prenem de un petit collet, envers el Cap de la Serrera per una cresta fàcil però entretinguda fins la Collada de Meners. 200 metres de desnivell ens separant del cim de la Serrera, un cop dalt i sense ni parar seguim crestejant de baixada cap a l’últim cim, el de la Coma Senyac (2863m), ja els tenim tots, ara toca baixar cap els Estanys de Meners de la Coma i per el costat del estany, al principi sense camí definit, agafem una dreta baixada per camí marcat fins l’estany de Ransol i l’aparcament a on tenim el cotxa. I com que encara fa molta calor, aprofitem per fer una bona banyada en el riu de la Coma, que potser serà l’ultima de la temporada, doncs esperem que ben aviat arribin els primes freds de la tardor.
Hem estat: David Rius, Lourdes Marzo, David Puig,Antoni Camps, Artur Cayla, Joan  Vallbona i jo mateix. Total 7 hores, contant les breus parades per menjar.


pujant cap el Casamanya

la carena sensera, al fons de tot a ma esquerra la Serrera

baixant de l'últim Casamanya

pas senzill de cadenes

al fons el pic de l'Estanyo

passos a la cresta de L'Estanyo

arribant al cim de L'Estanyo

al fons de tot la Cabaneta

l'últim cim!! al fons el pc de L'Estanyo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada