Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 6 d’abril del 2014

La ultima a Núria


Aquest cap de setmana era la ultima cursa d’esquí de muntanya  de la Copa Catalana a mes campiona d’Espanya per equips i a mes la Pocatraça de la gent de Olot que verdaderament fan les curses molt estudiades i ben organitzades. En definitiva era la que ens faltava aquest any, però aquest cop solsament pujàvem dos equips, la cosa seria mes minsa que altres vegades que Sorreig enviava força infanteria, mes que res a fer nosa.
Ja el dissabte a la tarda tenim que pujar amb el carrilet per anar a fer el breafing a dalt a Núria, pagat per l’organització és clar!! El dia és rúfol i emboirat, esperem que dema sigui millor.
Per començar l’itinerari que ja teníem assumit, l’han canviat degut a que el divendres m’entres marcaven el recorregut, un allau una mica mes i els enxampa, la cosa canvia i és va per el segur: Núria -Puigmal- Vall d'Eina- Vall de Noufonts – Vall de Noucreus i el total 2100 metres de desnivell amb un tall de 2hores 30 per fer 1500 metres de desnivell, ens tocaria suar de valent.
Tornem agafar el carrilet i cap el alberg de La Farga de Queralps, ens deixen una estada amb llar de foc que aprofitem al màxim, inclòs i ben pensat ens i queden a prop per dormir, una delícia.
Be, mati el tema de sempre, aixecar-nos ben d’hora i cap el carrilet de nou, mogollon de penya, se’ns dubta la de mes presencia aquest any, 92 equips!! Un exitàs, arribem a Núria i estar a petar,la florinata del esquí de muntanya, tothom amunt i avall, esperant l’espetec de la sortida. I ja !! la sortida a mogollon, al Presi no el veig...merda se l’hi a sortit un esquí, quedem en ultimes posicions, tenim que bufar i de valent , la primera rampota que esta col·lapsada de penya, i cap el Puigmal, amb una hora i quart ja i som per sota, treure pells i baixada perfecta per anar a buscar l’embut fins a Núria, tampoc no amb vaig lliurar de una forta patacada que per un moment vaig veure la cosa perillar.  Tornar a posar pells i cap a la Vall d'Eina, amb el Pic d’Eina a tocar i un potent allau,  girem per una forta rampa amb esquís a l'esquena fins un collet, de nou esquís als peus i remuntar per la vall de Noufonts, el control esta per  sota la pala del cim, altra baixada per anar a buscar un tub, la neu rapida i perfecta tenim poc temps....arrrghhh!!! per fi queden 5 minuts i estem al pas de tall, ho hem aconseguit, tornem a posar per  afrontar la llarga vall de Nou Creus, aquí ja comencem a percebre el cansament de la gent,anem fent al nostre ritma, el nostre repta ja esta fet, encarem la ultima pala al Nou Creus, ja esta!!! Baixem!!, la neu perfecta, dona gust cada giravolt, baixada súper rapida, en un tres i no res ens plantem de nou a Núria.
Ha estat molt be, com dèiem la ultima i ens ha deixat un bon regust de boca, això esta be, potser la millor de totes 5 que hem anat aquest any, tan per el temps com per la neu.
Hem estat els equips mixt de Lu i J.J Padnon i el Presi i jo mateix.
quin sopar 5 estrelles!!!

a dormir a la vora del foc

carrilet

sortida

primera rampota

vall d'Eina

Pic d'Eina

allau per sota el pic d'Eina

pujant cap a la vall de NouFonts

cap a la ultima pujada per la vall de Noucreus

Lu L Marzo,jo el Presi i J.J Padnon

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada