Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 24 de març del 2019

Sector Camporells, Pic de Mortiers

Lius, el Noi del Montseny, jo, Txubi, Xavi Vidal  i J.j Padnon



Fa molt de temps des de la ultima nevada a les nostres muntanyes, quasi que ja ni ens enrecordem, avui  ens dirigim cap la zona de Camporells, la nevera del Capcir a veurà si encara podem trobar conservada una mica de neu. Arribem a l’estació de Formigueres i comencem a pujar per l’itinerari d’skimo cap a la Serra de Mauri, a dalt nomes ens tenim que treure un moment els esquis. La baixada per la vesant nord cap els estanys de Camporells, la neu esta força dureta.  Seguim per els plans cap el nostre objectiu el Pic de Morters. En el transcurs de la pujada ens trobem al bloguer Josep Maria Moya http://josepmariamoya.blogspot.com/ que ells van cap el Pic de l’Homa Mort i la seva potent pala, xarrem una mica de tot plegat i ens desviem cadascun cap el seu itinerari del dia d’avui. Arribem al cim sense cap problema i ja veiem que la pala esta al puntet de crema, doncs vinga fora pells i cap avall, la cosa esta fenomenal així com la resta de la baixada per la vall de Galba, a on trobem la neu millor del que ens pensàvem, la xalada és fantàstica no ens ho esperàvem pas. Un cop travessem el Galba  a prop de la Jaça de la Llosa ja ens trèiem els esquís i no ens els tornarem a posar fins  el pont dels Plans de l’Orriet, per fer la pujada final cap a l’estació d’esquí, a on per dins el bosc encara i trobem molta neu. Remuntem una mica mes del normal per fer la ultima baixada per pistes, però les condicions son pèssimes en comptes de neu sembla un bassal d’aigua i fang.
Formigueres estació tanca la temporada aquesta setmana, al no passar les maquines suposo que és tindrà que pujar una estona a peu, però el sector de  Camporells encara estarà be un parell de setmanes. Petit Peric, Homa Mort, Portella Gran, Mortiers encara que la vall de Galba és tingui que caminar val molt la pena, també esta molt be el descens  la  vall de la Muntanyeta, tota curulla de neu, aprofitant després i remuntar cap a la Portella d’Orlu o el Puig de Terrers i baixar cap al estany del Diable, ja veieu cosetes és podent anar fent per la nevera del Capcir.


I finalment vàrem ser a la sortida: J.j Padnon, el noi del Montseny, Txubi i jo i de part dels Pesch: Xavi Vidal i el gran Lius que va aguantar fins al final.


Josep Maria Moya i un servidor

El Noi del Montseny de la portada del Blog esqui montseny amb en Josep Maria

Els Pesch, al fons Madres

Serra de Mauri amb els Perics al fons

Baixant a Camporells



Mortiers




el Noi del Montseny i la pala blanca el Pic del Home Mort al fons a l'esquerra

Xavi Vidal

Lius



vall de Galba

al fons el Pic de Baxouillade i Pic de la Tribuna


J.j Padnon


DANGER!!! Txubi


pas del riu






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada