Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 2 de maig del 2021

Cànoves al Sui

 



Cap de setmana ben insegur, parlant aquest cop del temps, de passar a voler fer moltes coses i amb força penya, al final hem tingut que corre i organitzar una cosa ben a prop, el Montseny, que sempre quedarem bé i a gust, també amb la tranquil·litat, no potser del temps sinó, més aviat de trobar algú de la colla  d'Esquí Montseny, que últimament se'ls veu molt pel Baix Empordà, amb les seves màquines de rodar trepitja pets de monja, una abraçada i escalf!!

Avui teníem una ruta que m'havia passat el meu germà, en Josep Saleta i que m'assegurava que era molt guapota, com  al final de tota la colla en quedàvem dos, el Presi i jo, i fent cas omís de les prediccions (al final varen caure quatre gotes) ens presentem al poble de Cànoves, per encarar la pujada de mil metres de desnivell fins al Sui (1319 m).

Sortirem de pobla  per anar a creuar la Riera de Cànoves per al seu pont i d'aqui prendre el camí del Castellar que ens portarà per sobre les últimes cases d'una urbanització, aquí anirem a buscar un bonic corriol per la Riera de Fontanelles, aquí la cosa pujarà en picat, tot seguit un petit corriol que anirà creuant una pista.

Arribarem a dalt la carena per al Turó de l'Alzina Rodona i ja més suaument cap al collet de la Pedrera, Coll d'Uixola, Coll Tascó, Coll de Palestrins i Collet del Pou d'en Bessa... Si verdaderament la ruta dels collets, ja som a la carena i cap a l'esquerra ja veiem el Sui, l'objectiu d'avui. Anem cap al Turó d'en Cuc, Coll del Roure Gros i cim, ben tapat i frescot. I res quatre coses i cap avall que sembla que vulgui fer un xàfec.

Tornem cap al Coll del Pou..... i ara seguim per la carena tot seguint el PR C-139, que val a dir que és el que va també al Sui i Pla de la Calma, passem per al Turó del Pi Novell i ja a prop ens queda el Samon. Comencem la baixada cap el Prat Fondo, deixem el PR i corriol molt xulot a la dreta per la zona de la Moixa, passarem per un banc, però no hi fem parada que hi fa força fresca, seguim fins a trobar la Carena de Palestrins i el corriol que baixa del Collet del Pou....., baixada potent i directa cap al Coll de Palestrins girem a l'esquerra i prenem un llarg i bonic corriol que farà trobar una pista que agafarem per remuntar una mica fins de nou al Coll d'Uixola. Seguim poc tros per la pista, per agafar a l'esquerra un corriol molt i molt ben parit que  farà fer una llarga baixada direcció el Coll de la Murtra, seguirem baixant fins al Sot del Duc, a on remuntarem de nou per presentar-nos al davant per davant un rampot que fa feredat, consultem bé el GPS i si senyor, a més tal com està el pati d'humit fa que la cosa agafi aires de martiri.

Però això ja ho tenim i ara si deixem els corriols per arribar de nou a Cànoves.

Una gran volta, per un terreny i uns paisatges molt guapots, i la veritat que a part de la carena final segur que no hi trobareu ningú.

Bé a part de tot el que us he explicat, per la gent betetera que els hi agraden les baixades, ara al cap en venent certs noms de la colla. Des del coll de Palestrins, si seguim per on hem pujat nosaltres, el corriol està marcat en marques blaves o seguir el track, és utilitzat per fer descensos en bici, molt llarg i tècnic i quelcom difícil.

Ara si no sou tant heavys meta'ls, des del Coll de Palestrins si seguim el camí que farem de baixada nosaltres, el corriol està pensat per descensos en bici, marques blaves, o seguir el track millor, descens molt i molt llarg i a més no tant difícil com l'anterior, nosaltres el vàrem deixar per desviar-nos a Cànoves, però la cosa encara tirava avall. Bé ja  sabeu els beteteros mes radikals en baixades, una bona zona.


Total 22 km i 1400 metres de desnivell positiu.

https://www.wikiloc.com/running-trails/canoves-al-sui-72039495














1 comentari:

  1. Mercès Xavi
    En el fons som mediterranis
    Ens deixem enganyar per en Benet

    La propera a prop de casa vostre
    Vallromanes

    ResponElimina