Cursor

Crossbone Skull

dilluns, 5 de juny del 2023

Pobles de l'Empordá Sud amb Gravel


 

Aquest matí ens llevem d'hora per anar a fer una petita ruta per conèixer els petits pobles de l'Empordà Sud. Una ruta tranquil·la tot passant per camps de cultiu, boscos d'alzines, carrers a on només podrem sentir la cridòria dels pardals i les tórtores i a on podrem anar flairant l'olor dels camps segats, mentrestant les orenetes sembla que ens vulguin acaronar, tot passant ben arran.

De fons, el Bassegoda i el Pirineu que de mica en mica a mesura que va passant l'estona es va tapant i creixent grans torres de nuvolades amenaçadores, bé, ja ho han pronosticat els del temps que a partir del migdia aniran havent-hi tempestes, potser per això tampoc anirem badant gaire.

Bé, va!, ens parem primer de tot a Vilafant, a la forneria de la plaça, només faltaria!, uns xuixos, una coca per a després a la tornada i uns bons entrepans de llonganissa amb un bon llonguet.

Un cop l'estómac content i havent deixat el cotxe a Avinyonet de Puigventós, començarem la circular, primer poble que passarem serà Vilamat, seguidament Cistella i d'aquí cap a Lladó, que serà el poble de més amunt que arribarem. D'aquí la cosa ja es va fent més planera i llevadora, cap a Navata, Ordis i Borrassà.

Ja queda ben poquet, una paradeta a l'ermita de Sta. Eugènia i ja som a tocar d'Avinyonet.

Per no agafar la carretera, la creuarem i prenem una pista que surt al davant, al cap de pocs metres trobem una cadena que la passem per al costat i a continuació ja una tanca a on la pista s'acaba, és aquí a uns metres abans que prenem un corriol no gaire definit que ens porta a la llera del Risec de Manol, aquí ens tocarà creuar a baix de la bici entre còdols, fins a l'altre cantó que ja veiem el corriol (no el que puja), per seguir per un curt i bonic tram al costat del rierol fins al poble d'Avinyonet.

- Total 37 km, amb una durada d'unes 4 hores.

- Atenció en dies de pluja, perquè creuarem diversos torrents.

- Cal agrair el track de: camarroig123 al Wikiloc de l'any 2015, hem hagut de modificar algun tram, Lladó a Navata, la pista que marca cap a Cabanelles ja no existeix i el tram de Sta. Eugènia a Avinyonet per no passar per la carretera.

https://www.wikiloc.com/gravel-bike-trails/pobles-de-lemporda-sud-amb-gravel-136864739

Ara si, al final quan ja anem cap al Rosselló (això serà la propera piulada) va començar a ploure i amb ganes.

























0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada