Cursor

Crossbone Skull

diumenge, 17 de març del 2024

Volta a la Tossa del Pas dels Lladres


 

Ens trobem una bona colla al bar del Brezo de la Molina per esmorzar i decidir cap a on anem a fer traces, si la setmana passada la cosa estava a petar de neu, els últims dies amb la calor que ha fet, la neu ha recolat molt i ens costarà decidir cap on anem.

Decidim al final anar cap al sector del Puigmal. Anem pujant amb els cotxes i en principi no veiem ningú per la carretera, però un cop a l'aparcament de les pistes (que ja no funcionant), la cosa està atapeïda de penya.

Seguirem per la llarga, molt llarga pista fins al segon aparcament de les Planes, a on normalment quan funcionaven les pistes si podia arribar en cotxe, ara, però, ja portem una bona estona foquejant. Un cop arribats al Aiguaneix, la intenció era anar cap al Puigmal de Llo i saltar cap a Núria, però no hi ha neu. Per al contrari al sector de les pistes se'n veu força. Canviem de plans i pujarem en direcció cap al Puigmal, però com també està força paladot, seguim tot recte per la clotada cap al Coll de les Clotxes. La neu està feta un merdot, ventada, dura, crosta, anem pujant i quan la cosa es posa més tiesa i veient que la neu no està gents compactada i els pals se'ns enfonsen del tot, optem per ser cauts i ens traiem els esquis i remuntem fent una línia recta pel costat d'una petita canaleta.

Arribem al coll ben trinxats i suats, però ara aquí dalt fa un vent i un fred ben empipadors. Seguim per la cresta fins a tornar-nos a posar els esquis per acabar arribant a la Tossa del Pas dels Lladres. Ara ja tocarà baixar, però sí la neu està com la pujada ens sembla que patirem. Baixem una mica i de seguida veiem que per al sector on ha tocat el solet la cosa es veu cremeta, uns girs i fantàstic!!!. Els del grup del Peisch, ja entenent prou i ens deixen, nosaltres anem baixant fins al Clot de Mantell que anirem seguint fins a un punt que tornem a posar pells i enfilem cap al Pic de Duraneu. Ara si per les pistes anirem baixant, cap a l'aparcament a on tenim els cotxes. La primera part està molt bé, però després la cosa és un autèntic "patatal" de la penya que han trillat amb les raquetes.

Bé al final ens ha sortit una bona volteta, les cares nord la neu està feta un nyap i les cares que hi toca més el solet, a partir de mig matí, estant molt bé, però amb les calors que venent, no sé pas quant durarà en aquest sector.






pujant cap al Coll de les Clotxes




al fons el Serrat de la Vaquerissa


baixant cap al Clot de Mantell





pujada cap al Pic de Duraneu













https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/volta-a-la-tossa-dels-lladres-







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada